Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Ενημερωτικό Σημείωμα 3 

Θέμα : Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη  3 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας η 1η Τακτική  Συνεδρίαση  του Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική διετία 2013-2015 με θέμα τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και την κατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων.

Οι προτάσεις για τη θέση του Προέδρου ήταν:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (πρώην ΠΑΣΚ) : Κορωναίου Βέτα

Τελευταίο Θρανίο : Λουκοπούλου Ελένη

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ : διαπαραταξιακό αναλογικό

Ως εκλεγμένος με το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και σεβόμενος τη θέση και την άποψη των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας η θέση μου ήταν (απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης) :

«Θα επαναλάβω ότι εκτίμησή μου είναι πως  τα αποτελέσματα των εκλογών κατέδειξαν την επιθυμία των συναδέλφων να υπάρξει ριζοσπαστική αλλαγή σε πολλά πράγματα που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου .

Επειδή το αποτέλεσμα της διαδικασίας έδειξε ότι η κ. Άννα Γαλανού δεν επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου , για τους δικούς της λόγους, προτείνω την κ. Λουκοπούλου  Ελένη για τη θέση του Προέδρου.       

Είναι φανερό, με βάση το απόσπασμα που  αναγνώστηκε από το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., ότι το λευκό είναι ξεκάθαρο αβαντάρισμα της παράταξης που εκλέχτηκε πρώτη, άσχετα αν το άθροισμα των ψήφων στις εκλογές των υπολοίπων παρατάξεων είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Αυτό είναι οδηγεί με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι , σε περίπτωση εκλογής Προέδρου με τις ψήφους μίας μόνο παράταξης, σε κάθε ζήτημα στο Σύλλογο όπου κάποιος θα ψηφίζει λευκό, θα «περνάει» η πρόταση της «προεδρικής» παράταξης.

Όπως και στην προηγούμενη συνδικαλιστική διετία που δεν ψήφισα αναλογικό διαπαραταξιακό προεδρείο, έτσι και τώρα δε θα ψηφίσω αναλογικό διαπαραταξιακό προεδρείο, ούτε και επιθυμώ να λάβω καμία θέση σε ένα τέτοιο Δ.Σ.».

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη : ΝΑΙ στο ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ, ΟΧΙ στο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ προεδρείο.

 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ψηφοφορία επί των προτάσεων.

Επειδή και οι τρεις ψηφοφορίες έληξαν με το ίδιο αποτέλεσμα (Κορωναίου 3 ψήφους,  Λουκοπούλου 3 ψήφους, λευκό  1 ψήφος).  Πρόεδρος εκλέχτηκε η Βέτα Κορωναίου με σχετική πλειοψηφία, ως προτεινόμενη από την πρωτεύσασα στις εκλογές παράταξη.

 

Για τη θέση του αντιπρόεδρου είχαμε τις εξής προτάσεις :

Εκλογή αντιπροέδρου

Όλοι Μαζί (πρώην ΠΑΣΚ) : Καμία πρόταση

Τελευταίο θρανίο: Γοδέβενου Ελένη

Ενιαίο : Καμία πρόταση

ΕΣΑΚ: καμία πρόταση

 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν :

Γοδέβενου Ελένη : 3

Λευκά : 4

Στην ψηφοφορία αυτή  ψήφισα την Ελένη Γοδέβενου για τη θέση της Αντιπροέδρου, προφανώς οι δυνάμεις που υπεραμύνθηκαν του Διαπαραταξιακού αναλογικού Προεδρείου επέλεξαν … το λευκό!

 

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα οι προτάσεις ήταν :

Όλοι Μαζί (πρώην ΠΑΣΚ) : Βαρβάρου Έφη

Τελευταίο Θρανίο: Μπλέτσας Χρήστος

Ενιαίο : Καμία

ΕΣΑΚ: καμία

Είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν επιθυμούσα, σεβόμενος και την πρόταση του Ενιαίου Ψηφοδέλτιου Εκπαιδευτικών για μη συμμετοχή μου σε διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο, καμία θέση στο Προεδρείο του Δ.Σ. Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να ψηφίσω λευκό, αν και είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση του Τελευταίου Θρανίου.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας έλαβαν η  Βαρβάρου Έφη 3 ψήφους, ο Μπλέτσας Χρήστος 2 ψήφους, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Εκλέχτηκε  με σχετική πλειοψηφία η Βαρβάρου Έφη.
 

Για τη θέση του Ταμία οι προτάσεις ήταν :

Όλοι Μαζί : καμία πρόταση

Τελευταίο Θρανίο : Άννα Γαλανού

Ενιαίο : Καμία

ΕΣΑΚ: καμία

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία υπερψήφισα την πρόταση του Τελευταίου Θρανίου και με ψήφους  3 υπέρ και 4 λευκά (!) η κ. Γαλανού Άννα εκλέχτηκε Ταμίας του Συλλόγου.

          Ας κάνει κάθε συνάδελφος τις δικές του εκτιμήσεις.


          Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος της διαδικασίας μπορεί κανείς να εξάγει τα εξής συμπεράσματα :

 

1)                               Η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. από τη θέση του απλού μέλους είναι ίσης αξίας με αυτήν που θα είχα από οποιαδήποτε άλλη θέση. Στόχος του Ενιαίου Ψηφοδέλτιου Εκπαιδευτικών δεν είναι η άσκοπη κατάληψη θέσεων αλλά η ενότητα του κλάδου και η κατάργηση στην πράξη των χρωμάτων και των κομματικών γραμμών στα πλαίσια του Συλλόγου μας.

2)                               Ακόμα κι αυτοί που πρότειναν διαπαραταξιακό αναλογικό ψηφοδέλτιο δε στήριξαν την πρότασή τους με την ψήφο τους, αυτό είναι ξεκάθαρο στη διαδικασία εκλογής του Αντιπρόεδρου και του Ταμία.

3)                               Η λευκή ψήφος στις διαδικασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, ακόμα κι αν κατατίθεται με τις καλύτερες των προθέσεων, αναμφισβήτητα ευνοεί την πρώην ΠΑΣΚ (νυν ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ) γιατί σε περίπτωση ισοψηφίας η πρόταση που θα περνάει θα είναι αυτή της παράταξης της Προέδρου.

4)                               Το λευκό στις ψηφοφορίες πλέον… πρασινίζει και οι ευθύνες είναι ατομικές!


Εκφράζοντας το σύνολο των υποψηφίων του Ενιαίου Ψηφοδέλτιου Εκπαιδευτικών θα ήθελα να συγχαρώ τις  συναδέλφους για την εκλογής τους στις θέσεις του Προεδρείου και του Ταμία και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στη δύσκολη συνδικαλιστική διετία που ακολουθεί.

Ως Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών θα είμαστε πάντα παρόντες με προτάσεις, αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε με πράξεις όλες τις προσωπικές μας θέσεις και δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε πέρα και πάνω από χρώματα, παραταξιακές σκοπιμότητες και λογικές για να πάμε τον Κλάδο ένα βήμα μπροστά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου