Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών : Όλοι οι εκπαιδευτικοί προσυπογράφουμε το κείμενο της ΔΟΕ εναντίον της συγκεκριμένης μορφής αξιολόγησης


e-mail : eniaiopsifekp@gmail.com
τηλ. : 6973173370

http://www.eniaiopsifekp.blogspot.gr


Θέμα : Όλοι οι εκπαιδευτικοί προσυπογράφουμε το κείμενο της ΔΟΕ εναντίον της συγκεκριμένης μορφής αξιολόγησης

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αδιέξοδη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται.

Στο στόχαστρό της από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε όλοι εμείς, οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης, μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς.

Πρόσφατα η τροϊκανή Κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει  το θεσμό της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και να προχωρήσει στην ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Ας μη γελιόμαστε, καμία προσπάθεια βελτίωσης της παρεχόμενης Παιδείας στα παιδιά του ελληνικού λαού δεν υπάρχει.

        Τη στιγμή που η Παιδείας υποχρηματοδοτείται, στη στιγμή όλος ο Ελληνικός λαός βιώνει τις ολέθριες συνέπειες των πολιτικών του Δ.Ν.Τ. η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα σπουδαίο επιστημονικό εργαλείο, την αξιολόγηση, ως όπλο χειραγώγησης και τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών, ως όργανο για να δικαιολογήσει στην Ελληνική Κοινωνία απολύσεις εργαζομένων επιστημόνων και , μάλιστα, απολύσεις εργαζομένων που δε χρωστούν το διορισμό τους σε βουλευτικά μπιλιετάκια και ρουσφέτια.

        Αυτός είναι ο στόχος τους, ξεκάθαρος και συγκεκριμένος.

        Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισε τη συλλογή  υπογραφών  όλων των μάχιμων εκπαιδευτικών με στόχο να αποτρέψει την προωθούμενη αυτοαξιολόγηση και στη συνέχεια την αξιολόγηση - χειραγώγηση.

        Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας προώθησε το συγκεκριμένο κείμενο σε όλα τα σχολεία και καλεί τα μέλη του να συνυπογράψουν το κείμενο εναντίον της συγκεκριμένης μορφής αξιολόγησης.

        Ως Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών συμφωνούμε απόλυτα με το κείμενο και τη συγκεκριμένη δράση της Δ.Ο.Ε. και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις, χρώματα, να συνυπογράψουμε το κείμενο της Δ.Ο.Ε., να αντισταθούμε έμπρακτα στη λαίλαπα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου