Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δ.Ο.Ε.: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14

Θέμα : Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14 

Κύριε Υπουργέ,
  Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.
  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδίδεται στο χρόνο που πρέπει, σε αντίθεση με ό, τι ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς.
  Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, σε κατάσταση αναμονής αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας. Εάν αναλογιστεί μάλιστα κανείς τις συνθήκες αμφισβήτησης βασικών δικαιωμάτων που έχουμε βιώσει κατά τη φετινή χρονιά, η αγωνία αυτή επιτείνεται.
  Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη φορά παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της αυθαιρεσίας.
  Θεωρούμε τη στάση αυτή απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Κύριε Υπουργέ,
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να υπογράψετε άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς και να εξελιχθούν έγκαιρα και ομαλά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές τους που εξαρτώνται από την πραγματοποίηση των μεταθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου