Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Διημερίδα Διευθυντών...ψεύτικα διλλήματα

Διημερίδα Διευθυντών…. ψεύτικα διλλήματα

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο και η δεύτερη διημερίδα για την αξιολόγηση για τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας .

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση που κράτησαν οι 18 από τους 26 Διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο σεμινάριο, δηλώνοντας απεργία για δεύτερη φορά.

Είναι αυτοί που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν συνθηκολόγησαν με τον αυταρχισμό και την αναξιοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι αυτοί που κρατούν την αυθεντικότητα της έννοιας του δάσκαλου που έχει ιδανικά και αξίες ,που ξέρει να οραματίζεται και να θυσιάζει .

Καταδικάζουμε ωστόσο την στάση που κράτησαν οι Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 12ου Δημοτικού Σχολείου, του 14ου Δημοτικού Σχολείου, του 15ου Δημοτικού Σχολείου, του 21ου Δημοτικού Σχολείου, του 26ου Δημοτικού Σχολείου , του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς και του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιμόρφωση παρά την παρέμβαση που έκαναν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Δεν είναι Κρυμμένη αλήθεια λοιπόν ότι είναι οι συνάδελφοι που είχαν θέσεις στο συνδικάτο, που εκπροσώπησαν τους συναδέλφους τους, που τώρα θα αξιολογήσουν .

Είναι αυτοί που έβαλαν πάνω απ’ όλα την προσωπική τους πορεία και ανέλιξη αδιαφορώντας για τον κλάδο και τον αγώνα που δίνουν σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Είναι αυτοί που θα έπρεπε οι ίδιοι πρώτα να αξιολογηθούν και μετά να αξιολογήσουν ….

Είναι αυτοί που θα έπρεπε να μην προβάλουν ψεύτικα διλλήματα, γιατί στην κρίσιμη στιγμή φαίνεται η δυναμική και η αξία του ανθρώπου και του δάσκαλου.

Όλα είναι θέμα προσωπικής ευθύνης…. η συλλογικότητα και η ενότητα του κλάδου κλονίζεται, η διαίρεση του είναι σίγουρο ότι δεν θα ωφελήσει ούτε τους εκπαιδευτικούς ούτε το μέλλον της εκπαίδευσης.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τους ,αν μπορεί..την βαρύτητα της στάσης του …

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου