Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 
Η Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν.
Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα το επόμενο διάστημα. Η κοινή απεργία πρέπει να αποτελέσει για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, μια ευκαιρία για μετατροπή της δικαιολογημένης οργής και αγανά-κτησής τους σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η επιδίωξη, επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρη-τορική περί του «τέλους των Μνημονίων». Όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντι-στρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.
Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία, η δήμευση της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ο αυταρχισμός και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές. Πρέπει να τους σταματήσουμε!!
Συμμετέχουμε στην 24ΩΡΗ απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 27 του ΝΟΕΜΒΡΗ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30΄π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
   Θα ακολουθήσει πορεία, μέσω Αβάντων, στάση στον Αγ. Νικόλαο, για ένωση με την πορεία του ΠΑΜΕ, ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ – ΜΙΑΟΥΛΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΚΩΤΣΟΥ και θα καταλήξει πάλι στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.
Η αποκατάσταση Μισθών – Συντάξεων – Συλλογικών Συμβάσεων – Υγείας – Παιδείας – Δικαιοσύνης – Ανέργων – Ασφαλιστικού Συστήματος, αλλά και του ίδιου του Ελληνικού Συντάγματος, είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλης της Ελληνικής Κοινωνίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!
 
 
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου