Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σχετικά με την αδικία εις βάρος των αναπληρωτών, από τον εκπρόσωπο των αναπληρωτών Γιώργο Αναγνωστόπουλο

Συνάδελφοι, σήμερα το πρωί παρευρέθηκα στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διεκδικούν ισονομία, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση στο θέμα του διπλασιασμού της προσφερθείσας προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα σχολεία την περίοδο 2010-2014 και κατ' επέκταση σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Θα αναφερθώ στον τρόπο που κύλησε η διαδικασία εν συντομία...

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτησή μου (την οποία μπορείτε να βρείτε στην ομάδα: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ή να μου ζητήσετε να σας τη στείλω στα εισερχόμενα σας) και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις πάνω στο θέμα. Πρώτοι τοποθετήθηκαν τα εκλεγμένα μέλη των Παρεμβάσεων, οι οποίοι συστρατεύθηκαν με το δίκαιο αίτημά μας δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή μας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα εκλεγμένα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία με τη σειρά τους συμφώνησαν ολοκληρωτικά με την προηγούμενη τοποθέτησή μου, δηλώνοντας και αυτοί συμπαραστάτες στην πράξη. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το εκλεγμένο μέλος της ΕΡΑ, το οποίο αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας εκφράζοντας κι αυτός θετική γνώμη. Τέλος τοποθετήθηκαν η ΔΑΚΕ και η ΔΗ.ΣΥ., οι οποίοι αν και δεν προέβαλλαν ανοιχτά κι επίσημα, όπως οι προηγούμενοι, το δίκιο του αιτήματός μας, παρ' όλα αυτά άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η στάση τους άρα και η απόφαση της ΔΟΕ για το εν λόγω ζήτημα, αφού όμως λάβουν πρώτα τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ κα. Τσίπρα. Ως εκ τούτου καμία απόφαση δεν πάρθηκε προς το παρόν, αφού δεν έγινε ψηφοφορία προς την ουσία του αιτήματός μας, παρά μόνο οι τοποθετήσεις. Αναμένουμε τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου για να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση προς ψήφιση.
Κατά τη γνώμη μου ήταν μία αρκετά καλή αρχή για τη μάχη που δίνουμε για ένα θέμα που από πολλούς θεωρούνταν ήδη τελειωμένο. Τα επιχειρήματα που θέσαμε έδειξαν να βρίσκουν αρκετούς απόλυτα σύμφωνους και πολλούς να τους προβληματίζουν. Αυτό που θεωρώ ότι οφείλουμε να πράξουμε εμείς είναι να γνωστοποιήσουμε το αίσθημα δικαίου που διακατέχει το αίτημά μας όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι να τεθεί προς ψήφιση από το Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Ας ενωθούμε επιτέλους όλοι εμείς οι αναπληρωτές για τα δίκαια αιτήματά μας, καθώς στη συνέχεια έχουμε δυσκολότερες μάχες να δώσουμε, όπως οι μόνιμοι διορισμοί και η πλήρης εξίσωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με αυτών των μονίμων, μάχες που επιβάλλεται να μας βρουν ενωμένους.

Από το στάτους που ανέβασε σήμερα 11 Μαΐου 2015 ο Γιώργος στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου