Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δράση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας « Η γειτονιά του σχολείου μέσα από τα μάτια των παιδιών»

« Η γειτονιά του σχολείου μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Η ομάδα ραδιοφώνου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν ένα σχολικό έτος «στον αέρα», καλεί όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της πόλης να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή που διοργανώνει, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Στόχος της ομάδας μας είναι να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί με τους συναδέλφους στα σχολεία της Χαλκίδας, τους μαθητές και τους γονείς τους και γενικότερα τον κόσμο της πόλης μας.
Στο πλαίσιο αυτό σκεφτήκαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη λήξη της σχολικής χρονιάς με μια μεγάλη δράση, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τον εξωτερικό κόσμο και να αποκαλύψουν τον εσωτερικό τους εαυτό μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.
“Η φωτογραφική μηχανή είναι ένα όργανο που διδάσκει στους ανθρώπους πως να βλέπουν χωρίς την φωτογραφική μηχανή” μας λέει η Ντοροθέα Λαντζ.
Τίτλος της δράσης είναι « Η γειτονιά του σχολείου μέσα από τα μάτια των παιδιών». Στόχος είναι τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά αποτυπώνοντας σε εικόνες τον πραγματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής του σχολείου τους, φιλτραρισμένες από το εσωτερικό ασυνείδητο των μικρών φωτογράφων μας. Έτσι οι μαθητές διαμορφώνοντας την αντικειμενική πραγματικότητα μέσα από την αναζήτηση του φανταστικού , θα εκθέσουν το έργο τους στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, στην Παραλία της πόλης μας.
Προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συντονίσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πραγματοποιηθεί:
Σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης », από το δάσκαλο φωτογραφίας Βασίλη Νίκα, την Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Μαΐου, 6-9 το απόγευμα, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
Ως εβδομάδα φωτογραφίας ορίζονται οι μέρες από Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 22 Μαΐου. Οι ώρες των λήψεων θα αποφασίζονται από τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου.
Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και για καθαρά πρακτικούς λόγους, προτείνεται:
• Ο αριθμός των φωτογραφιών με τις οποίες το κάθε σχολείο θα συμμετέχει στην έκθεση θα είναι από 20 και πάνω ( μια φωτογραφία ανά παιδί).
• Για διαδικαστικούς λόγους (επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα το κάθε παιδί να έχει δική του φωτογραφική μηχανή) οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν ανώνυμες. Θα συνοδεύονται από το όνομα του σχολείου και τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν.
• Σε περίπτωση που οι μαθητές επιθυμούν να φωτογραφήσουν πρόσωπο , να τους διευκρινίσουμε ότι δεν φωτογραφίζουμε τους συμμαθητές μας παρά μόνο κάποιον ενήλικα με την σύμφωνη γνώμη του.
• Οι διαστάσεις της κάθε φωτογραφίας θα είναι 15Χ21, με κόστος 0,43 ευρώ.
Η έκθεση με τις φωτογραφίες των παιδιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου, στην παραλία της πόλης μας, από τις 7 το απόγευμα.

Για τη συμμετοχή του σχολείου σας επικοινωνήστε από την ομάδα ραδιοφώνου με τους συναδέλφους:


Γαβριήλ Μαρία   6937173605
Δεληγιάννη Δέσποινα   6945706666
Λουκοπούλου Ελένη   6936127597
Μπαλτάς Αντώνης    6972017292



Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου