Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εκδήλωση ομάδας φιλαναγνωσίας

  Μια ξεχωριστή ανοιχτή αφήγηση παραμυθιού με τη συμμετοχή μαθητών, θα οργανώσουν και θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ομάδας Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου , την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. 

          Το κείμενο, η παντομίμα και η μουσική θα βοηθήσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν με τα φτερά της φαντασίας τους συμμετέχοντας στην ευφάνταστη αφήγηση του  παραμυθιού του  Eric Puybaret "Ο Φεγγαροσκεπαστής".
          Τα παιδιά, μετά την αφήγηση, χωρισμένα σε ομάδες θα κατασκευάσουν πρωτότυπες  ζωγραφιές και κολάζ γράφοντας ευχές και μηνύματα στον μικρό ήρωα.
          Κατά την αποχώρηση θα μοιραστούν στα παιδιά αναμνηστικά και γλυκά.
          Η προσέλευση στον χώρο του σχολείου θα γίνει 6.30μ.μ.
          Οι γονείς θα παραλάβουν τους μικρούς μας μαθητές  μετά το τέλος της παραμυθοπεριπέτειας, στις 8.00μ.μ.
Τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στη δράση:
Αυλωνίτη Ευαγγελία, Γιαπλέ Αφένδρα, Καλαμπαλίκη Θάλεια,
 Καραβά Μένη, Παναγιώτου Ντίνα, Σπύρου Ελένη,
Σταματίου Γεωργία, Χατζηκωνσταντίνου Ξένια


Ένα ονειρικό παραμύθι, ένα πραγματικό έργο τέχνης (σημειώστε ότι  το κείμενο, αλλά και η εικονογράφηση είναι δημιουργίες του συγγραφέα).
Ο «Φεγγαροσκεπαστής» λοιπόν είναι ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο που ακουμπάει επάνω στα πιο τρυφερά παιδικά (και όχι μόνο…) όνειρα. Μια εντελώς φαντασιακή ιστορία για ένα παιδί που προσπαθούσε, και τελικά κατάφερε, να βρει τρόπο να ανέβει στο φεγγάρι. Υψηλής αισθητικής αξίας, προβάλει όμορφα τις έννοιες της συνεργασίας και της φιλίας, όπως και της αμφισβήτησης: το φεγγάρι μπορεί κάθε πρωί να κρύβεται επειδή βγαίνει ο ήλιος, μπορεί όμως και να κρύβεται γιατί ο Τιμολέων το σκεπάζει!
Η εικονογράφηση δένει πολύ όμορφα με το κείμενο και οι ήρωες του βιβλίου ζωντανεύουν στα μάτια του μικρού αναγνώστη.
Την μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου την βρήκαμε επίσης εξαιρετική.
Ξεφυλλίστε ηλεκτρονικά και ακούστε το βιβλίο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου