Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η τοποθέτησή μου στη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συνέντευξη τύπου των μελών του Δ.Σ. με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας.

Η τοποθέτησή μου, αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα, εν συντομία,  ήταν :

-         Η πραγματικότητα διέψευσε όλους αυτούς που μέχρι χτες υποστήριζαν ότι οι ελλείψεις ήταν ψεύδη και υπερβολές των συνδικαλιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση του Κλάδου. Αποδείχτηκε τελικά ότι άλλοι ήταν οι ψεύτες, ότι άλλοι ήθελαν την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.
Ανεξάρτητα από το συνδυασμό των κυβερνητικών συνασπισμών που ζήσαμε από το 2010 και μετά, στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι η αποδόμηση της Παιδείας και η μείωση των πόρων για το Δημόσιο Σχολείο με κάθε κόστος.
-         Διαλύονται οι σχέσεις εργασίας των επιστημονων που εργάζονται στο χώρο της Παιδείας, διαλύονται τα ασφαλιστικά ταμεία (μιας και οι αναπληρωντές πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ κι όχι στο Ταμείο του Δημοσίου από το οποίο πληρώνονται οι συντάξεις των μονίμων εκπαιδευτικών).
-         Οι συνάδελφοι αναπληρωτές παραμένουν για χρόνια αδιόριστοι, αν και μόνο  αναπληρωτές δεν είναι, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων μας.
-         Βασικοί στόχοι της πρακτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα απέναντι στους αναπληρωτές είναι η διαρκή κατάσταση ομηρίας (με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται) και η παρουσίαση μιας ψεύτικης εικόνας «εξορθολογισμού των εξόδων»   (αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα γλιτώνει σε μισθούς το Κράτος , αν αργήσει να διορίσει μερικούς μήνες τους χιλιάδες των αναπληρωτών).
-         Η υποχρηματοδότηση καταστρέφει τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Δεν έχουν χρήματα για καθαρίστριες, αναλώσιμα, σχολικά κτίρια κτλ αλλά έχουν χρήματα για να αλλάξουν και πάλι όνομα στο Υπουργείο; Η αγορά των σφραγίδων και μόνο υπολογίζεται ότι θα μας κοστίσει 800.000 €!
-         Τα βάρη πηγαίνουν εντελώς άδικα και παράλογα στους γονείς των μαθητών μας που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
-         Η μετονομασία του Υπουργείου είναι και πάλι λανθασμένη καθώς για 6η χρονιά, καθόλου τυχαία, και  πάλι παραλείπεται ο όρος «Εθνική» από την ονομασία του Υπουργείου, λες και η Παιδεία δεν είναι εθνική υπόθεση!

Απαιτούμε :

1)    Δίκαιη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και όλων των σχολικών μονάδων.
2)    Έγκαιρο προγραμματισμό και υλοποίηση όλων των πάγιων διαδικασιών στην ώρα τους.
3)    Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

4)    Ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο για όλους τους Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου