Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Προγραμματισμός εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44

Ενόψει του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου και στο πνεύμα της με αρ. πρ. Φ.12/383/29202/Δ1 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ, προτείνεται να εξεταστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων η δυνατότητα ένταξης στον τριμηνιαίο, (ως έκτακτη επίσκεψη) ή και ετήσιο προγραμματισμό των σχολικών σας μονάδων παιδαγωγική επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44.

Ενημερωτικά το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44» ιδρύθηκε το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας.
Περιέχει μια σειρά από εκθέματα (στολές, όπλα, ημερολόγια, προσωπικά αντικείμενα, λάφυρα κλπ), φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και άλλο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο αυτή είτε χρονολογικά είτε θεματικά και το οποίο καλύπτει σημαντικά γεγονότα και σταθμούς της τοπικής και εθνικής μας ιστορίας.
Στεγάζεται στο Δημαρχείο Λαμίας (οδός Φλέμιγκ - κτίριο πρώην Νοσοκομείου), στο βορειοδυτικό τμήμα του ισογείου και αποτελείται από 4 αίθουσες και γραφείο- βιβλιοθήκη.
Το Μουσείο μπορούν να επισκέπτονται σχολικές ομάδες, κατόπιν προσυνεννόησης, ιδιαίτερα ενόψει και της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χρώμα.
            Για τις σχολικές ομάδες που θα το επισκεφθούν, υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης, ενώ υλοποιείται και εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα δίωρης διάρκειας από εθελοντές, με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας, με δραστηριότητες για όλες της σχολικές βαθμίδες (προσχολικής, Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης).
Όσες σχολικές ομάδες ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2231351079, 6974515424, εργάσιμες ήμερες και από ώρα 10.00 έως 13.00 (υπεύθυνος ο κ Βασίλειος Μάργαρης).
Το Μουσείο διαθέτει και μια μικρή βιβλιοθήκη αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να δανείζει στα σχολεία.
  


                                                        Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


                                                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου