Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση αφορά όλα τα παιδιά……

Το δικαίωμα στην  ποιοτική εκπαίδευση αφορά όλα τα παιδιά……
(Με αφορμή την δρομολόγηση μεταστέγασης του νηπιαγωγείου στο Παντείχι)

Η  εκπαίδευση συνιστά μια σοβαρή δυνατότητα και παρέχει μια ευκαιρία για οργανωτικής και παιδαγωγικής φύσεως αλλαγές, που όλα τα σχολεία έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την  πρόκληση της σύγχρονης κοινωνίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια και μετά την ίδρυση του μουσικού γυμνάσιου στο Παντείχι σε κτίριο, στο οποίο για πολλά χρόνια στεγάζεται το νηπιαγωγείο, ασκείται μεγάλη πίεση να μεταστεγαστεί το νηπιαγωγείο, προκειμένου να λειτουργήσει το μουσικό γυμνάσιο με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών του.
Επισημαίνουμε ότι ενώ καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για το νηπιαγωγείο, υπάρχει μια διαπραγμάτευση μεταφοράς του σε προκάτ αίθουσα, που είναι απαράδεκτη ως χώρος για να φιλοξενήσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου, όσες βελτιώσεις και να γίνουν .
Σεβόμαστε την ανάγκη διαμόρφωσης του κατάλληλου κτιρίου για το μουσικό γυμνάσιο του οποίου την ίδρυση επικροτούμε .
Καταδικάζουμε όμως την μεθόδευση μεταφοράς του νηπιαγωγείου και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους για τα παιδιά αυτής της ηλικίας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες. 
Το πρόγραμμα σπουδών του νηπιαγωγείου, απαιτεί κατάλληλο χώρο και εξοπλισμό για να εφαρμοστεί και η ασφάλεια των παιδιών αυτών έχει ιδιαίτερη σημασία.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητάει σοβαρή λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, με την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους και με σεβασμό στα παιδιά και στο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.
Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα στην εκπαίδευση, για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς , για την εκπαίδευση που αξίζει να έχουμε ως κοινωνία.
Η επίτευξη αυτού του στόχου όμως απαιτεί μια ιδιαίτερα επίπονη προσπάθεια και τη στενή και δημιουργική συνεργασία πολλών φορέων, όπως της πολιτικής ηγεσίας, των επιστημόνων, των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των πολιτών.
Σε αυτή τη στόχευση ζητάμε συμμάχους, όποια προσπάθεια υποβάθμισης των δικαιωμάτων των παιδιών του νηπιαγωγείου θα μας βρει απέναντι.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου