Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Όλα τα έλυσε η Κυβέρνηση κι αποφάσισε να ασχοληθεί με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.


Ήταν από παλιά γνωστή η θέση του κ. Παπανδρέου για τα ναρκωτικά. Το «πρότυπο» της Ολλανδίας έχει αρκετούς οπαδούς στη χώρα μας, άσχετα αν τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά και η λογική που κινούνται άγνωστη!

Όμως , τις τελευταίες μέρες, εν μέσω χιλιάδων άλλων προβλημάτων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας (http://www.opinionpost.gr/central/2011/08/5992) οι προθέσεις της κυβέρνησης να αποποινικοποιήσει τη χρήση των ναρκωτικών, επιτρέποντας, μάλιστα, την καλλιέργεια χασίς για ιδιωτική χρήση!

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια να έχουμε λιγότερους φυλακισμένους για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που βρίσκονται στις φυλακές της χώρας , βρίσκονται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο!

Φυσικά τονίζουν ότι αυτός ο νόμος θα έχει και θετικές οικονομικές συνέπειες (θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της οικονομίας αυτή η κυβέρνηση) καθώς, μιας και δε θα είναι παράνομο, θα πέσει η τιμή, θα χάσουν «πελάτες» οι έμποροι, οι νέοι μας θα σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες για να εξασφαλίσουν χρήματα για τη δόση τους. Θα σταματήσει το Κράτος να δίνει χρήματα για αστυνόμευση, δικαστήρια, φυλακές και θα δοθούν κονδύλια σε προγράμματα απεξάρτησης.

Καταρχήν όσα χρήματα και να χαλάμε για την υγεία (πνευματική και σωματική) των Ελλήνων πολιτών, δεν είναι έξοδα, είναι υποχρέωσή μας και καθήκον! Δε μπορούμε να «κλαίμε» για τα λεφτά που δίνουμε για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας, δεν είναι χαμένα λεφτά αλλά εγγύηση της ίδιας μας της ύπαρξης.

Έπειτα δε μπορούμε να αποδεχόμαστε τη λογική που λέει « οικονομία να κάνουμε κι ας γίνει ό,τι θέλει ». Ναι, είμαστε σε ένδεια, ναι, δεν έχουμε χρήματα ως Κράτος, όχι όμως να κόβονται αυτά από τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειάς μας! Δε μπορούν όλα να γίνουν θυσία στη λογική του Δ.Ν.Τ.

Εξάλλου, ακόμα και τα πρότυπα χωρών που θέλουμε να ακολουθήσουμε δείχνουν ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι ασφαλής και αποτελεσματικός αλλά μάλλον αποτυχημένος. Στην Ολλανδία π.χ. σύμφωνα με τις πηγές από το ίντερνετ έχει αυξηθεί κατά 250% η χρήση της κάνναβης κι έχει συμπαρασύρει κι όλα τα υπόλοιπα είδη καθώς οι χρήστες μοιραίο είναι μην ικανοποιούνται να επιθυμούν να κάνουν χρήση όλο και σκληρότερων ναρκωτικών.

Επίσης οι έμποροι δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια αλλά θα πουλήσουν πιο σκληρά ναρκωτικά γιατί μάλλον δε θέλουν να μείνουν άνεργοι. Άλλωστε είναι γνώστες του σωστού πλασαρίσματος της ναρκοκουλτούρας ως μόδα και ως πρότυπο ζωής.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι χρήστες ηρωίνης, κοκαΐνης κ.α. άρχισαν κάνοντας χρήση χασίς. Αυτό και μόνο λέει πολλά για τις συνέπειες που θα έχει αυτός ο Νόμος.

Τέλος, δε νομίζω ότι η εικόνα ανθρώπων υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι η εικόνα που θα θέλαμε, ως πολίτες, ως κοινωνία, ως άνθρωποι να μας γίνει καθημερινότητα. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπει κανείς ανθρώπους να παραπαίουν συναισθηματικά και ψυχοσωματικά λόγω της χρήσης «μαλακών» ναρκωτικών, να συμπεριφέρονται ως άβουλα όντα ζώντας σε έναν ψεύτικο «ναρκοπαράδεισο».

Το αστείο είναι ότι προτίθενται να αυξήσουν τα κονδύλια για τα προγράμματα απεξάρτησης από κάτι που θα είναι νόμιμο και προσιτό σε όλους!

Για να δούμε τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων στα κυβερνητικά σχέδια και, κυρίως, των οργανώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικών, Γιατρών και Νομικών που οφείλουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

Κατά τα άλλα οι κυβερνώντες είναι οπαδοί της υγιεινής ζωής και διατροφής, τους ενοχλεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και «στολίζουν» τα πακέτα των τσιγάρων με νεκροτάμπελα και μηνύματα κινδύνου. Υποκρισία!

Αν αυτό είναι το μέλλον που πρέπει να ζήσουμε, μάλλον πρέπει να αλλάξουμε το παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου