Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.
«Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχοφ
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το εμβληματικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ «Ο Βυσσινόκηπος», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών.

Ο Βυσσινόκηπος αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια. Η ζωή αλλάζει, χωρίς να υπολογίζει τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, αρνούνται να αποδεχτούν την αλλαγή, ζούνε με τις μνήμες του παρελθόντος, κλείνοντας τα μάτια στο μέλλον που έρχεται ταχύτατα κατά πάνω τους.
Κι έτσι, ο Βυσσινόκηπος παραμένει ένα έργο σύγχρονο και απολύτως σημερινό. Γιατί είναι γνώρισμα των ανθρώπων σε κάθε εποχή -το ζούμε και στη δική μας- να θέλουμε να μείνουν όλα όπως τα μάθαμε και τα αγαπήσαμε, δεδομένα κι οριστικά. Κι εκείνα να αλλάζουν γύρω μας και να μας παρασέρνουν σ’ ένα μέλλον για το οποίο θα είμαστε πάντα απροετοίμαστοι κι ανέτοιμοι.
Ο συγγραφέας θεωρούσε τον Βυσσινόκηπο κωμωδία. Γιατί είναι πράγματι κωμικό το πόσο μικροί αποδεικνύονται οι άνθρωποι αυτοί, με τα πάθη, τις ανασφάλειες, τα συμπλέγματά τους, απέναντι στη ζωή που τους οδηγεί σ’ ένα μέλλον που δεν μπορούν ούτε να φανταστούν, ούτε να αποφύγουν.
Διάρκεια : 120 '
Σκηνοθεσία :Κ. Μαρκουλάκης
Ερμηνεύουν: Θ. Μπαζάκα, Δ. Λιγνάδης, Κ. Καρβούνη, Αθ. Μαξίμου, Γ. Κότσιφας, Γ. Μπινιάρης, Αλ. Μαυρόπουλος, Γ. Νταλάρα.
Σκηνικά : Α. Σμαραγδή.
Κοστούμια : Μ. Κοντοδήμα.
Μουσική: Μ. Μάτσας.
Αναχώρηση Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 16.00 από το Βούρκο. Ώρα έναρξης παράστασης 18.00.
Τιμή εισιτηρίου 20€. Εξόφληση ως 10 Απριλίου.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας
Βέτα Κορωναίου                                               Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου