Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Λεφτά υπάρχουν»… μόνο για τους «ημετέρους»…


«Λεφτά υπάρχουν»… μόνο για τους «ημετέρους»…

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση δίνει κρυφά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους Υπουργών «προικίζοντας» προκλητικά τα golden boys.
Με απόφαση που υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας δίνουν αυξήσεις στους «ημετέρους» που κυμαίνονται από 8,3% έως 25,6% επιβαρύνοντας κατά 2,1 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτή την απόφαση συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης με απολυτήριο Γυμνασίου θα παίρνει μισθό 1.135 ευρώ. Με το νέο «φτωχολόγιο – μισθολόγιο» που τέθηκε σε εφαρμογή ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υπηρετήσει 22 χρόνια για να φτάσει σ’ αυτά τα επίπεδα αποδοχών.
Προκλητική και εξοργιστική είναι η ρύθμιση για τους Διευθυντές πολιτικών γραφείων που προβλέπει πως θα παίρνουν μισθό υπαλλήλου που κατέχει το βαθμό Α΄ και πτυχίο πανεπιστημίου. Εν μία νυκτί, δηλαδή, το golden boy φτάνει με μια απόφαση στο βαθμό Α΄ εκεί που αδυνατεί να φτάσει ένας υπάλληλος που υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την προκλητική και άδικη πολιτική που από τη μια συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις χαμηλόμισθων και από την άλλη επιβραβεύει τους κομματικά ημετέρους.
Τελικά ο κ. Παπανδρέου είχε δίκιο… «λεφτά υπάρχουν» αλλά μόνο για τους «ημετέρους»!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου