Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Υπουργείο Παιδείας: Από 1-21 Ιουνίου οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων

Οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων για το σχολικό έτος 2012-13 αρχίζουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου και λήγουν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2012. (Π.Δ. 200  & 201/98 καθώς και Ν.2817/2000).
Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των 5 ετών (που γεννήθηκαν, δηλαδή, το έτος 2007), για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που παραμένουν κενές θέσεις  μπορούν να εγγραφούν προνήπια (που γεννήθηκαν το έτος 2008), για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική (μπορούν να εγγραφούν και στους παιδικούς σταθμούς αρμοδιότητας εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).

Στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται υποχρεωτικά οι μαθητές/τριες ηλικίας που συμπληρώνουν την ηλικία των έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2006).

 
Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι τα εξής:
 
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ   
1.    Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού
2.    Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα   εμβόλια.

3.    Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του νηπίου κατά την κρίση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ).

4.    Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

5.    *Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό).
6.    *Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό).    

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1.    Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού
2.    Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα   εμβόλια.

3.    Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας κατά την κρίση της Προϊσταμένου/ης ή του Διευθυντή/ντριας του Δημοτικού Σχολείου. π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ).

4.    Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου (Παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο).

5.    *Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).

6.    *Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).

7.    *Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).


Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:
 
Α.Το πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης που απαιτείται για την εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο, καθώς και τα πιστοποιητικά καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, που απαιτούνται για την  εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού Σχολείου , για το σχολικό έτος 2012-13 μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Επιπροσθέτως   τα παιδιά  σχολικής ηλικίας  μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο.

 
Β. Τα  ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ, με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους , μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς   των παραπάνω  ειδικοτήτων , των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού 184 ‘η όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ) και στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον οργανισμό, για δωρεάν εξέταση και χορήγηση των απαιτούμενων βεβαιώσεων υγείας  , καθώς και τους Ατομικού Δελτίου Υγείας.

Στις 15 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα στα Δημοτικά- Τι ισχύει για την επανάληψη φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.

 
Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α΄ τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα.

Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α΄ τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου