Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ανακοίνωση - κάλεσμα σχετικά με την πραγματοποίηση "επιμορφωτικών σεμιναρίων αυτοαξιολόγησης " από τη Διεύθυνση Π.Ε.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 5 /11 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Π.Δ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ ήδη το Υπουργείο με εγκύκλιο του προχωρά σε γενίκευση του θεσμού της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, με πρώτο βήμα τα “επιμορφωτικά σεμινάρια” των στελεχών εκπαίδευσης.

Πανελλαδικά η προσπάθεια πραγματοποίησης αυτών των σεμιναρίων, όπου επιχειρήθηκε ακυρώθηκε μετά από τη δυναμική παρέμβαση των Συλλόγων.

Η «αθώα» αυτοαξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεκομμένη από την πραγματικότητα των νόμων 3848/10 και 4024/11, δεν είναι τίποτα λιγότερο από το πρώτο στάδιο εφαρμογής της τιμωρητικής αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Σε μια εποχή που η εκπαίδευση διαλύεται και ο εκπαιδευτικός στοχοποιείται με σκόπιμες  ενέργειες και πολιτικές  δεν μπορεί να συζητάμε για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να κάνει τη δική της αυτοαξιολόγηση για να βελτιώσει η ίδια την πολιτική αυτή που διέλυσε τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς καταστάσεων σε εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων, θα βρει ολόκληρο τον κόσμο της εκπαίδευσης δυναμικά απέναντι.


Καλούμε

·          όλους τους συναδέλφους Διευθυντές Σχολείων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, να καταδικάσουν με τη στάση τους(αποχή από τα σεμινάρια) την  υλοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης στο νομό μας.

·          όλους τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας να στηρίξουν με την  παρουσία τους τις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν για την ακύρωση των σεμιναρίων.

·          τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας όπως έχει εξαγγελθεί και από τη ΔΟΕ σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων και στην επιπλέον τρίωρη στάση που θα κηρύξει ο σύλλογος την ίδια ημέρα για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση καλύπτοντας πλήρως το εργασιακό τους ωράριο (τρίωρη στάση ΔΟΕ + 3ωρη στάση το συλλόγου)

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι πρωτεύοντα ρόλο στην αξιολόγηση πρέπει να έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει την δική του θέση και δυναμική καθορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Απέναντι σε μια τέτοια επιθετική πολιτική η απάντηση όλων μας, θα πρέπει να είναι ενιαία και δυναμική, με στόχο την ανατροπή των αποφάσεων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

Όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική διάλυσης της Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου!!

πηγή : Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου