Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Βάζουμε φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Το ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί όλα τα μέλη να λειτουργήσουν συλλογικά και συγκροτημένα.
  • Να υιοθετήσουν το κείμενο που έχει συνταχθεί από την ΔΟΕ για την ΑΕΕ προκειμένου η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης να ακυρωθεί στην πράξη.

  • Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στην διημερίδα που έχει οργανωθεί για την Δευτέρα 2 Ιουνίου και την Τρίτη 3 Ιουνίου δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής - βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων. Για το σκοπό αυτό κηρύσσεται σύμφωνα με απόφαση της ΔΟΕ, 48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων των περιοχών αυτών που συμμετέχουν στην διημερίδα, 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς για την πρώτη ημέρα και τρίωρη στάση εργασίας από το Σύλλογο για την δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου.
Συνάδελφοι προχωράμε μπροστά με όραμα και αγωνιστικότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική της διάλυσης.
Δεν φοβόμαστε
  • γιατί εμείς γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα κεκτημένα που έγιναν ζητούμενα.
  • γιατί η αξιοπρέπεια μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση,
  • γιατί η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα αφήσουμε να υποταχτεί στα συμφέροντα που καθοδηγούν τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
Όχι στην Αξιολόγηση – Χειραγώγηση!
Όχι στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου!
 
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου