Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την αδικία στη μοριοδότηση των αναπληρωτών

Παραλογισμός και αδικία εις βάρος των αναπληρωτών
εκπαιδευτικών

Το Νομοσχέδιο Ρυθμίσεων που αφορούν σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημιουργεί τεράστιες αδικίες στο τρόπο μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ενώ προσμετράται στο διπλάσιο ο χρόνος προϋπηρεσίας κατά τα σχολικά έτη  2009-2010 και  2014 έως σήμερα, δεν προσμετράται στο διπλάσιο η υπηρεσία σε δυσπρόσιτα για τα σχολικά έτη από το 2010 έως και το 2014, μολονότι οι συνθήκες αυτών των σχολικών μονάδων παραμένουν ίδιες για όλα αυτά τα σχολικά χρόνια.
Δυστυχώς, η επίσημη θέση της Ομοσπονδίας, όπως αυτή διατυπώθηκε της  με αρ. - πρωτ. 1545/8-4-2015 απόφαση του Δ.Σ. της και η οποία διατυπώνεται ως εξής :  «Όσο για το ζήτημα που έχει τεθεί σχετικά με το διπλασιασμό των μορίων  προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δυσπρόσιτα σχολεία από 1/9/2010 έως 30/6/2014, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πιστεύει ότι, για να μη δημιουργηθούν αδικίες, δε θα πρέπει να ισχύσει η διπλή μέτρηση των μορίων αφού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κανείς δε γνώριζε όταν δήλωνε σχολεία ότι πρόκειται να υπάρξει τέτοια ρύθμιση και  παρουσιαζόταν, μάλιστα, το φαινόμενο να τοποθετούνται σε αυτά εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.» στηρίζει στο σημείο αυτό το Προσχέδιο Νομοθετικών Ρυθμίσεων που αφορούν σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργούνται τεράστιες αδικίες εις βάρος συναδέλφων που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία κατά τα σχολικά έτη 2010 – 2014 και οφείλει ο Κλάδος να απαιτήσει να αποκατασταθεί η αδικία αυτή.
Ο χρόνος, το μεράκι, οι πόροι που επένδυσαν οι συνάδελφοι αναπληρωτές κατά την υπηρεσία τους σε αυτά τα σχολεία θα ήταν άδικο και παράλογο να αποδίδονται ως επιπλέον μοριοδότηση κατά το δοκούν, με βάση αυθαίρετα χρονικά κριτήρια. Η αδικία και η άνιση αντιμετώπιση των συναδέλφων μας στο τέλος δε θα ωφελήσουν κανέναν, ούτε καν αυτούς που προσωρινά επωφελούνται από άστοχες επιλογές του Υπουργείου.            
Η άδικη αντιμετώπιση των συναδέλφων θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου που έχει προσφερθεί και την εξαπάτηση  εκατοντάδων εκπαιδευτικών τη στιγμή που όλοι μαζί θα έπρεπε να μαχόμαστε να ένα δίκαιο και ένα αξιοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Ποτέ δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα «Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης».


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου