Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας :Το Μνημόνιο... ένα καλό άλλοθι για να πληγεί το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο

Με τη νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών, τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.
Το Μνημόνιο δεν είναι το αποτέλεσμα των ασύνετων κυβερνητικών πολιτικών αλλά ένα καλό άλλοθι για να πληγούν αγαθά με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, όπως η Παιδεία, καθιστώντας όμηρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταδικάζοντας χιλιάδες σε ανεργία.

Η πολιτική μπαλώματος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας με αποκορύφωμα την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την πρόσφατη πολιτική ηγεσία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Αυθαίρετες γενικεύσεις και σκόπιμες μεθοδεύσεις απαξιώνουν και στοχοποιούν γι’ άλλη μια φορά ένα δημόσιο αγαθό, τη δημόσια εκπαίδευση σε μια περίοδο μάλιστα που θα έπρεπε να εντείνονται οι προσπάθειες για την αναβάθμισή του ως αντιστάθισμα στην πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας αλλά και ως μέσο «ανοικοδόμησής»  της.

Η φετινή λοιπόν σχολική χρονιά ξεκινά με δεδομένα:
1.      Τα 230 και πλέον κενά σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς στο νομό μας, όπως μας ενημέρωσαν οι αιρετοί, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας, με αποτέλεσμα να μείνουν κλειστές 32 Σχολικές μονάδες του Νομού μας την ημέρα του αγιασμού και να υπολειτουργούν  πολλές άλλες .
2.     Τα 100 και πλέον κενά σε ειδικότητες σε όλο το νομό.
3.     Τα 56 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής με αποτέλεσμα την διάλυση στη λειτουργία του Ειδικού σχολείου και του ΚΕΔΥ.

4.     Τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας που δεν πρόκειται να φτάσουν στα σχολεία (ελάχιστοι) πριν το τέλος Σεπτέμβρη.
5.      Τα άδεια ταμεία των σχολικών επιτροπών  των Δήμων και  εδώ του Δήμου Χαλκιδέων όπου έχουμε:
6.     Τις απλήρωτες τις συμβασιούχες καθαρίστριες.
7.     Την απίστευτη –απαράδεχτη καθυστέρηση των προσλήψεων τους παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο τέλος Αυγούστου  μετά τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα  των 8500 καθαριστριών.
8.      Τα  άδεια ταμεία στα σχολεία για την προμήθεια όλων των απαραίτητων αναλώσιμων , με άμεσο κίνδυνο να φορτωθούν στις τσέπες των γονέων (άνεργων, απλήρωτων) κάτι που συνηθίζεται τελευταία.
9.     Την μετακίνηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων ένταξης προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό σχολείο , προκαλώντας αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων, στο έργο των εκπαιδευτικών και στην προσαρμογή των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά.
Απαιτούμε και διεκδικούμε όπου θα χρειαστεί με μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις τα παρακάτω:
·        Όλα τα σχολεία ανοιχτά.  
·        Κάλυψη των κενών εδώ και τώρα. Μαζικοί  διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. 
·         Οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς. 
·        20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο νηπιαγωγείο και στις Α΄,Β΄ Δημοτικού. Απόσυρση τώρα της εγκυκλίου Κουράκη για 27(+10%)μαθητές δηλ. 30άρια τμήματα
·        Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
·        Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στις συμβασιούχες καθαρίστριες και  επαναπρόσληψή  τους . Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.


Η μαχόμενη εκπαίδευση θα υπερασπιστεί με τους αγώνες της τους αναπληρωτές συναδέλφους, τη δημόσια εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα μονίμων και ελαστικά εργαζόμενων, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!
Η εποχή της παραπλάνησης έχει τελειώσει . Προχωράμε μπροστά διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε όχι συντεχνιακά αλλά συλλογικά, ουσιαστικά, με όραμα.

Δημιουργική και Αγωνιστική χρονιά!!!

Το ΔΣ 

πηγή : εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου