Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συνεχίζοντας την πετυχημένη δραστηριότητα του συλλόγου μας η οποία φέρνει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας με ποιοτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις το Δ.Σ. αποφάσισε να φιλοξενήσει  την  παιδική θεατρική παράσταση "Ο Λάζαρος και οι Δράκοι" σε κείμενο της Βασιλικής Βλαστού και  Διασκευή-Σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι "Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι" που συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τέσσερις ηθοποιοί και ένας τραγουδιστής μοιράζονται και ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους της παράστασης. Η μουσική που πλαισιώνει το έργο είναι παραδοσιακή κέλτικη όπως επίσης και επιλεγμένα τραγούδια από γνωστές παιδικές χορωδίες.


Η υπόθεση του έργου
   Ο Λάζαρος , ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής αποφασίζει να ανακαλύψει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. Τα μυθικά πλάσματα, που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει ζουν σ' ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Όμως το πείσμα κι η επιμονή του, τον οδηγούν στο ταξίδι. Μέσα από την περιπέτεια το γέλιο και το παιχνίδι, το έργο μας διδάσκει ότι η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί και από κάποιον που δείχνει άτολμος. Αρκεί να χρησιμοποιήσει το μυαλό του με έξυπνο τρόπο. Και ότι στο τέλος, το συναίσθημα της αγάπης και της αδελφοσύνης μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, και να φέρει την ειρήνη και την δικαιοσύνη σ ένα τόπο, όπου όλοι θα είναι χαρούμενοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κείμενο: Βασιλική Βλαστού ,Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης ,Σκηνικά-Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου , Χορογραφίες: Ηλίας Μπαγεώργος ,Χτενίσματα-Μακιγιάζ: Νίκος Ασμάνογλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σταυρούλα Χρηστίδου, Παραγωγή: Dominus
ΠΑΙΖΟΥΝ Φιλίτσα Καλογεράκου ,Γιώργος Μοσκιού, Βασιλική Συρανίδου,(Σούκη) ,Νίκος Χρηστίδης
ΤΡΑΓΟΥΔΙ  Νικόλας Χιώτης          
  
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Παπαδημητρίου από Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017  έως και Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017.
            Ώρες παραστάσεων: 09.00 – 10.15 και 11.00 – 12.15.
Τιμή εισιτηρίου: 5€.
Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να επικοινωνήσουν με τη , Βέτα Κορωναίου 6974341868 και την Έφη Βαρβάρου στο 6981005877 από 08.15 – 14.00 καθημερινά.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές και Διευθύντριες για να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα υπεραριθμίας που δυσχεραίνουν την ομαλή παρακολούθηση της παράστασης από τους μαθητές ή φαινόμενα ακύρωσης πολλών θέσεων της τελευταίας στιγμής ,  να αναφέρουν τον ακριβέστερο δυνατό αριθμό μαθητών.
Μετά τη δήλωση συμμετοχής κάθε σχολείου , θα σταλεί ακριβές διάγραμμα με τις θέσεις.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου