Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα για τη Μακεδονία από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με θλίψη μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων  έτσι ώστε να δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστούν τα Σκόπια με ένα διεθνές όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», έστω και με προσδιορισμούς ή παράγωγα.
Μάλιστα, όπως γίνεται φανερό από δεκάδες δημοσιεύματα, στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να πείσουν τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και την κοινωνία να συνυπογράψουν αυτήν την επαίσχυντη εθνική ήττα, αν και γίνεται φανερό πως σε επίπεδο κοινωνίας έχουν αποτύχει! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτύχουν και στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να  μην υπάρξει καμία  υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, όπως αυτή καταγράφηκε στις 3/4/2008 κατά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου, η οποία  καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια. Ούτε γεωγραφικοί, ούτε χρονικοί όροι δικαιολογούν την καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας μας  από τα Σκόπια!
Ουδέποτε υπήρξε, ούτε σήμερα υπάρχει μακεδονική εθνότητα. Το αποδεικνύουν η επιστημονική κοινότητα, οι αρχαίοι συγγραφείς, τα αρχαιολογικά ευρήματα που για αιώνες φιλοξενεί στα σπλάχνα της η ελληνική γη.
Οι λαοί οφείλουν να υπερασπίζονται την πατρίδα τους, την Ιστορία τους, την ίδια την ειρήνη!
Οι λαοί οφείλουν να αντιστέκονται και να μην παρασύρονται από αυτούς που τους χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους. Να θυμούνται ότι οι δυνατοί έχουν μάθει να παίρνουν, ό,τι δίνουν, δεν το χαρίζουν, το επανακτούν με το μέγιστο δυνατό κέρδος!
Οι λαοί οφείλουν να στηρίζουν τη ταυτότητά τους  και την ελευθερία στην Ιστορία τους και στην αλήθεια! Λευτεριά στεριωμένη πάνω στο ψέμα είναι χειρότερη κι από σκλαβιά!
Όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί τους δυνατούς της Γης που συγκυριακά βολεύονται με τη δημιουργία εντάσεων στην περιοχή, όσο κι αν κάποιοι έχουν συμφέρον να καπηλεύονται την  λάμψη του ονόματος των ένδοξων προγόνων μας, η αλήθεια πάντα είναι πιο δυνατή, το φως πάντα θα συντρίβει και το πιο βαθύ σκοτάδι !
Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι μία : η ελληνική!





Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας


Βέτα Κορωναίου                                     Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου