Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Η σιωπή πρέπει να σπάσει

Τις τελευταίες μέρες τα δεινά του πολέμου χάραξαν για άλλη μια φορά στις παιδικές ψυχές την απελπισία, τον θάνατο και τον φόβο. Μετά το πράσινο φως που δόθηκε να προχωρήσει η Τουρκία σε πολεμικές επιθέσεις εναντίον του Κουρδικού λαού παρακολουθούμε όλοι σιωπηρά από τους δέκτες μας τις απώλειες που σημειώνονται σε ανθρώπινες ζωές! 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει κάθε μορφή πολέμου και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρέος κάθε ανθρώπου είναι σήμερα ο ακατάπαυστος αγώνας για τη διάσωση της παγκόσμιας ειρήνης. 
Όλοι οι άνθρωποι, όποια και αν είναι η κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική τους αφετηρία πέρα από τα σημεία που τους χωρίζουν, πρέπει να αναζητήσουν όσα τους ενώνουν στην κοινή προσπάθεια για το πολυπόθητο αγαθό της ειρήνης. 
Σήμερα που ποδοπατούνται οι ανθρώπινες αξίες οφείλουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ταχθούμε ενάντια σε κάθε είδους πολεμική σύρραξη που κατακερματίζει ανθρώπινες ζωές και ψυχές. Ο άνθρωπος μένει πιστός στο επάγγελμά του και το επάγγελμα του εξόριστου είναι να ελπίζει. Στο αγωνιστικό χαράκωμα της ειρήνης δεν έχουμε διαφορές, δεν μας χωρίζουν στενόκαρδα υλικά ή άλλου είδους συμφέροντα. 

Ο Πρόεδρος Λάμπρος Η Γραμματέας

Γιαννούχος Χαλκίδα Έφη Βαρβάρου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου