Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

"Στο ίδιο έργο θεατές" ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Τελικά το Υπουργείο Παιδείας θέλοντας να δείξει την έμπρακτη «ευγνωμοσύνη» του στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, που εν μέσω πανδημίας κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο και άσβηστη τη φλόγα της μάθησης, δίνει στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που σκόπιμα είχε αφήσει να διαρρεύσει πριν λίγες μέρες.
Πιστό στις πρακτικές που χρόνια τώρα εφαρμόζονταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το δημοσιοποιεί, εν μέσω διακοπών του Πάσχα και πανδημίας, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.
Φαίνεται ότι οι παραγοντίσκοι και οι κάθε είδους έξω από την εκπαιδευτική πραγματικότητα «σύμβουλοι» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, αλλά και η ίδια η πολιτική ηγεσία, δεν νοιάζονται για την αποδοχή των «προτάσεών» τους από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς.

Το νομοσχέδιο αυτό φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας σε όλες τις βαθμίδες .
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, καταγγέλλει την πρακτική της Υπουργού Παιδείας και της Υφυπουργού, που δείχνουν περιφρόνηση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τα θεσμοθετημένα όργανα των εκπαιδευτικών και τις καλεί να μην προχωρήσουν στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά.
Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία χρειάζονται ευρύτατο διάλογο με όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, και συναινέσεις για να αντέχουν στον χρόνο και να μην αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση κι από υπουργό σε υπουργό με θύματα, τελικά, τους μαθητές και την Παιδεία.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου