Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί αποφάσισαν για το άνοιγμα των σχολείων μετά από 2 ½ μήνες. Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς αδειών των γονιών για να μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τους στις 13:15, γιατί όπως είπε θα δοθεί έμφαση στην πρωινή λειτουργία του σχολείου.

Μόνο που δεν σκέφτηκε τι θα γίνει με τους γονείς εκπ/κούς, που θα χρειαστούν άδεια ειδικού σκοπού την στιγμή που τα παιδιά τους θα παρακολουθούν το πρόγραμμα της εκ περιτροπής παρουσίας τους στα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά). Τι θα γίνει με τα παιδιά με ειδικές εκπ/κές ανάγκες (παράλληλη στήριξη); Θα μπουν ξανά στη λογική της εκ περιτροπής παρουσίας στο σχολείο παιδιά που χρειάζονται σταθερότητα και ορθολογική αντιμετώπιση;
Καλούμαστε και αυτή τη φορά να δώσουμε λύση. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας προτείνει στους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας να μελετήσουν τα δύο προηγούμενα θέματα και να τα συνυπολογίσουν στον προγραμματισμό τους δίνοντας την καλύτερη δυνατή λύση, τώρα που επιστρέφουμε στα σχολεία μας.




Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου