Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Υπουργείο Παιδείας το …μεγαλείο σου !!!!

Τις τελευταίες μέρες οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας ζουν τραγελαφικές στιγμές. Και ασφαλώς μαζί με αυτούς και οι μαθητές, καθώς και οι οικογένειές τους. Η μία εντολή - εγκύκλιος του Υπουργείου αναιρεί την άλλη. Και όλες με προβαλλόμενο σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Εντολές και εγκύκλιοι που μένουν σε ισχύ για λίγες ώρες. Οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδριάζουν, εξ αποστάσεως φυσικά, για να καταρτίσουν προγράμματα και να τα στείλουν στους μαθητές τους και στην υπηρεσία όπως προβλέπεται. Η διάρκεια των προγραμμάτων δεν ξεπερνά τις δύο ημέρες!

 Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει; Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν εκεί στο Υπουργείο με τις αλλοπρόσαλλες αυτές εγκυκλίους; Η λογική του ακορντεόν φανταζόμαστε πως έχει να κάνει με την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στο χώρο της εκπαίδευσης κατάντησε ανέκδοτο.

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε καταλάβει πολύ καλά τις επιδιώξεις τους. Φαίνονται κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρες. Είναι η διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Όμως αλήθεια σε τι τους φταίει η ψυχική υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών; Για πόσο ακόμα θα γράφουν «στα παλιά τους υποδήματα» τα τεκμηριωμένα αιτήματα του κλάδου για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στην εποχή της πανδημίας;

 Είναι καιρός οι του Υπουργείου να πάρουν στα σοβαρά την υπόθεση της Παιδείας. Να αφήσουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά τους όπως αυτοί ξέρουν, και αν δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, τουλάχιστον ας μη τους βάζουν εμπόδια. Ας φροντίσουν να εξοπλίσουν τα σχολεία για να μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ας δώσουν επιτέλους στους μαθητές αυτά τα «χιλιάδες τάμπλετ» που έχουν υποσχεθεί εδώ και ένα χρόνο.

 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

 

          Λάμπρος Γιαννούχος                                 Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου