Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Εκλογές γίνανε. Αποτελέσματα; ΜΠΑΧΑΛΟ!


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Δυστυχώς, η διαδικασία εξελίχθηκε σε μια παρωδία, ένα φιάσκο χωρίς προηγούμενο!

Αρχικά, στο ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο που αφορά στην Παράταξή μας υπήρχε  λάθος  στο επώνυμο υποψήφιάς μας. Δε χρειάζεται σε κανέναν να εξηγήσουμε γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα και δημιουργεί ανισότητες ως προς το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» της συναδέλφου. Δυστυχώς, αν και απευθυνθήκαμε έγκαιρα στον απερχόμενο Πρόεδρο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αυτό δε συνέβη ποτέ. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα  η παρατήρηση ότι τέτοια «λάθη» δε συμβαίνουν σε άλλους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στη συνέχεια, έπειτα από επικοινωνία συναδέλφων μας με τα στελέχη μας, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι συνάδελφοι μόνιμοι ή και αναπληρωτές, μολονότι ήταν ταμειακώς ενήμεροι, άρα είχαν δικαίωμα ψήφου, ουδέποτε έλαβαν το e-mail που θα τους έδινε τη δυνατότητα της διαδικτυακής συμμετοχής τους. Κι έστω ότι αυτοί μπορούσαν να συμμετέχουν στη δια ζώσης διαδικασία, επομένως «μικρό το κακό» και «συγχωρητέο». Το χειρότερο είναι ότι διαπιστώσαμε πως το e-mail συμμετοχής στις εκλογές διαδικτυακά εστάλη σε συναδέλφους αναπληρωτές που είναι ιδιαίτερα ΑΜΦΙΒΟΛΟ ότι ήταν ταμειακώς τακτοποιημένοι (το θέτουμε όσο πιο κομψά γίνεται), πράγμα που είναι εκ του καταστατικού του συλλόγου μας παράτυπο, μιας και η συνδρομή στο Σύλλογο είναι «συνδικαλιστική πράξη», εκτός κι αν κι αυτό άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.

Για τα παραπάνω η  Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας, σεβόμενη τη διαδικασία, τη νομιμότητα, αλλά και όλους τους συναδέλφους,  κατέθεσε έγγραφη ένσταση η οποία απορρίφθηκε.

Όμως, αυτό που μετέτρεψε τη διαδικασία από προβληματική σε φιάσκο και μπάχαλο, είναι το γεγονός ότι  όταν «ανοίχτηκε η διαδικτυακή κάλπη» διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στο σύνολο των φηφισάντων σε σχέση με το συνολικό άθροισμα των ψήφων των παρατάξεων! Για την ακρίβεια οι ψήφοι των παρατάξεων είναι πολλές δεκάδες περισσότερες από τους ψηφίσαντες!  

Συνεπώς, αποτελέσματα… ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! Αλλά και να έχουμε, ποιος είναι αυτός που θα μας διαβεβαιώσει ότι «βρέθηκε το λάθος»; Ποιος φταίει για τα πρωτόγνωρα αυτά γεγονότα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ανικανότητα να εκδώσουμε αποτελέσματα και την αποτυχία του Συλλόγου μας να εξασφαλίσει ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή στις διαδικασίες σε όλα τα μέλη του;
            Αν θέλουμε να έχουμε ένα σύλλογο δυνατό, με φωνή στην κοινωνία, με ουσιαστικό θεσμικό ρόλο, με δυνατότητα παρέμβασης, πρέπει πρώτα. και πάνω από όλα, να είμαστε αξιόπιστοι και σοβαροί απέναντι στα μέλη μας.

Δυστυχώς, ο Σύλλογος φάνηκε ανίκανος να διασφαλίσει τα αυτονόητα και οι ευθύνες  είναι συγκεκριμένες.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που τη στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά κι αυτούς που δεν την στήριξαν, μα συμμετείχαν στις εκλογές.

Δεσμεύεται να αξιοποιήσει τη δύναμη που της δώσατε προς όφελος όλων των συναδέλφων, χωρίς παρωπίδες, με γνώμονα το συμφέρον του Δημόσιου Ελληνικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου