Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου για τις υποβαθμίσεις των σχολικών μονάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή  20/9/2024 μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας αντιπροσωπία του Συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο  την αιρετό του Νομού και τον πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία που οργάνωσαν οι Σύλλογοι των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Κηρίνθου και του Προκοπίου και Ανθηδόνας με τη Δημοτική αρχή της περιοχής και πλήθος φορέων του τόπου ,στο Προκόπι .

Δηλώσαμε την απόλυτη συμπαράστασή μας  στον αγώνα τους να σταματήσουν τις υποβαθμίσεις των σχολείων τους και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε τους προσπάθεια προς το σκοπό αυτό .

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε υποβάθμιση σχολικής μονάδας του Νομού , γιατί αυτό συνεπάγεται και την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας , αλλά ταυτόχρονα και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Ξεκαθαρίζουμε προς  κάθε υπεύθυνο γι αυτές τις αποφάσεις των υποβαθμίσεων,  πως θα μας βρει απέναντι . Είναι αστείο να ακούγεται από τα χείλη του Υπουργού της Παιδείας πως οι υποβαθμίσεις και οι συγχωνεύσεις των σχολείων είναι μια ευκαιρία .

Σε μια εποχή που τα παιδιά βιώνουν έντονα κοινωνικές αλλαγές και ανατροπές, σε μια περιοχή όπως η Εύβοια , που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει  το σοβαρό πρόβλημα των πυρκαγιών ,των πλημμυρών και των σεισμών δεν είναι δυνατόν να προτείνονται λύσεις υποβάθμισης  σχολείων.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχει την εξοικονόμηση δαπανών , αδιαφορώντας για το ποιοτικό  Δημόσιο σχολείο. 

Οφείλουν όλοι  να αφουγκραστούν τη νέα πραγματικότητα και να σεβαστούν τα παιδιά ,τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και  να εξασφαλίσουν το δημόσιο σχολείο που  αξίζει στη χώρα μας και στο λαό της !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου