Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο μελών του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ,που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Από την Πέμπτη το μεσημέρι 26 /9/2024 η Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας στηριζόμενη στο ν. 4823 της κυβέρνησης  άρχισε να στέλνει στα Σχολεία του Νομού με  ηλεκτρονικά μηνύματα  έγγραφα που παραπέμπουν συναδέλφους μας στο πειθαρχικό συμβούλιο ,γιατί δεν πήραν μέρος  στις διαδικασίες που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση.

Ως Δ.Σ. θα θέλαμε να αναφέρουμε στον Δ/ντη Α/θμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας ότι οι συνάδελφοι δεν αρνήθηκαν την αξιολόγηση, αλλά συμμετέχουν στη συνταγματικά  νόμιμη απεργία-αποχή, που έχει κηρύξει η Ολομέλεια προέδρων τον Απρίλιο του 2024 και που επικύρωσε η 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά και τις αποφάσεις της Ολομέλειας προέδρων που πάρθηκαν σήμερα 30/9/2024 ,  δηλώνει απερίφραστα  ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και σε συνεργασία με την ΔΟΕ θα τους παρέχουμε πλήρη νομική και συνδικαλιστική κάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των συναδέλφων  μας από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (ενδεικτικά  Δ. Εφ.  486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Την ώρα που στο Νομό της Εύβοιας υπάρχουν αρκετές υποβαθμίσεις , που τα κενά στα σχολεία ξεπερνούν τα 150 σε εκπαιδευτικούς , είναι τουλάχιστον τραγικό από το Υπουργείο και συγκεκριμένα από τη ΔΙΠΕ Εύβοιας να γίνονται αυτές οι παραπομπές στο πειθαρχικό . 

 Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» θα συνεχιστεί μαζικά και ενωτικά, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ΔΙ.Π.Ε .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους συναδέλφους  σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3/10/2024 ,ώρα 2.00 μ.μ. στην είσοδο των γραφείων της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Εύβοιας . Είναι υπόθεση όλων μας να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς γιατί είναι αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου . 

Παραμένουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι και με αποφασιστικότητα αγωνιζόμαστε  για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά και του εκπαιδευτικούς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου