Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η θέση της ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας για την πρωτάκουστη απόφαση του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στην 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (17-05-2010) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας το απόγευμα της 2ας Ιουνίου 2010, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε αποκλειστικά και μόνο με τις ψήφους των συναδέλφων της ΠΑΣΚ. Η ΔΑΚΕ/ΠΕ διαφώνησε, η Αυτόνομη Παρέμβαση ψήφισε λευκό (!), ενώ η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία γιατί είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη συνεδρίαση.
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ, ακολουθώντας την κοινή πρακτική όλων των Συλλόγων του νομού μας, αλλά και πανελλαδικά, πρότεινε να γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση το πρωί της ίδιας ημέρας για να εξασφαλιστεί έτσι η απόλυτη και καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας σε αυτή, με ταυτόχρονη λήψη, για όλους τους συναδέλφους της περιοχής μας, της προβλεπόμενης άδειας.
Φαίνεται να είναι μια απέλπιδα προσπάθεια της ΠΑΣΚ να «απορροφήσει» την αγανάκτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών για τα ανάλγητα κι αδιέξοδα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θέλει ταυτόχρονα να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερους φραγμούς στην ενημέρωση ενόψει και επ’ ευκαιρία του Ασφαλιστικού και των εξαγγελιών και νομοθετημάτων του Υπουργείου Παιδείας για την αυτοαξιολόγηση, τη δραστική μείωση των διορισμών, την αύξηση του εργασιακού ωραρίου. Δε θέλει να ακουστεί ότι διαχρονικές κατακτήσεις του κλάδου όπως είναι η εκπαιδευτική άδεια και το Διδασκαλείο απαξιώνονται ή και καταργούνται.
Εμείς, τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ, παρά τις αντιξοότητες, σάς καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 02/06/2010, στις 18:00. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Συμμετέχουμε μαζικά για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που έχει στοχοποιήσει τον εκπαιδευτικό και την ΕΘΝΙΚΗ παιδεία!

Με τιμή


Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ στο ΔΣ

Μπλέτσας Χρήστος
Λούκας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου