Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ३०-०३-2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκίδα 28-03-2011


Θέμα : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου 2011

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε στη συνεδρίασή του στις 21 – 03 – 2011 την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μαζί με την ΟΛΜΕ – ΟΕΛΓΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων με αιτήματα αιχμής :

1) Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις – Υποβιβασμούς σχολείων :

Ο Συλλόγος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει σε υποβιβασμούς – καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Είναι απαράδεκτο ο χώρος της Παιδείας να αντιμετωπίζεται με οικονομικά κι όχι παιδαγωγικά κριτήρια.

Οι υποβιβασμοί – συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και στο Νομό μας οδηγούν σε μείωση οργανικών θέσεων και περιορισμό των μεταθέσεων και των αποσπάσεων.

Είναι φανερό ότι για μια ακόμη φορά δε λαμβάνονται υπόψη οι ψηφισμένες θέσεις του Κλάδου.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει το όλο θέμα και οι όποιες καταργήσεις – συγχωνεύσεις να γίνουν με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια και σύμφωνα με τις ψηφισμένες θέσεις του Κλάδου.

Πάνω από τους λογιστικούς υπολογισμούς, την ορθολογιστική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και την περικοπή των δαπανών που επιβάλει το Μνημόνιο είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού!

2) Κατάργηση Διδασκαλείων :

Είναι απαράδεκτο η επιστημονική και παιδαγωγική αναβάθμιση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που για 90 χρόνια εξασφαλίζονταν με τη διετή μετεκπαίδευση να απαξιώνεται και να καταργείται! Η απόφαση κατάργησης της μετεκπαίδευσης αποτελεί εχθρική ενέργεια για τον Κλάδο και θα συναντήσει την έντονη αντίδραση όλων των δυνάμεών του!

Στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων η κατάργηση θεσμών όπως η μετεκπαίδευση είναι επικίνδυνη και καταστροφική για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

3) Νέο μισθολόγιο :

Χρειάζονται ενωτικοί αγώνες και συντονισμένη δράση ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο – λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας.

Το νέο μισθολόγιο δε θα άρει τις ανισότητες στο Δημόσιο αλλά επιδιώκει να περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας. Στο στόχαστρό τους είναι τα επιδόματα των εκπαιδευτικών αγνοώντας ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

4) «Αυτοαξιολόγηση» σχολικής μονάδας :

ΟΧΙ στην αυτοαξιολόγηση και στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλει την εφαρμογή της, μιας διαδικασίας που η φιλοσοφία και η πρακτική της μπορεί να αποτελέσει το δούρειο ίππο για την αυτοαξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, αφού προβλέπεται στο άρθρο 23 παρ. 7 του Ν. 3848/2010 ότι : « την αξιολόγηση της δράσης των σχολικών μονάδων ακολουθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ... » . Ο κλάδος έχει ψηφισμένες θέσεις για την αξιολόγηση που θέτουν τη βάση βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου και όχι τη στοχοποίηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

5) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Καταδικάζουμε την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τα βιβλιάρια των Δημοσίων Υπαλλήλων δε γίνονται δεκτά ούτε από γιατρούς, ούτε από φαρμακοποιούς στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών των λογαριασμών από τον ΟΠΑΔ. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.

Απαιτούμε άμεση οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.

6) Επιστολή της Υπουργού Παιδείας :

Η Υπουργός Παιδείας ανακάλυψε ότι ο ένοχος για την απώλεια διδακτικών ωρών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και όχι τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Σωστά ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, αντί απάντησης, επέστρεψε την επιστολή ως απαράδεκτη και υποκριτική!

7) Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Έγινε γνωστό ότι μέλη από διοικήσεις άλλων Νομών «ενημέρωναν» συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να μην προβούν σε επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου γιατί θα κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Αυτό αποτελεί απόπειρα καταστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων των εργαζομένων. Καλούμε το Υπουργείο να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους και να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξει θέμα προσφυγής.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 30ης Μαρτίου 2011 και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

1) ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

2) ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου