Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΥΠΟΨ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ Π.Ε.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΥΠΟΨ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ Π.Ε.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ,

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Αθήνα 6 Μαρτίου 2011

Δακίτισσες, Δακίτες,

Στις 12-13 Μαρτίου 2011, πραγματοποιείται στην Αθήνα το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο της παράταξής μας. Στο συνέδριό μας θα σηματοδοτήσουμε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Παράταξή μας, τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά υπηρετούμε. Η ενεργός συμμετοχή και η δημιουργική συμβολή όλων μας στις εργασίες του Συνεδρίου μας, θεωρείται σημαντική και απαραίτητη, ιδιαίτερα σήμερα που ο έλληνας εκπαιδευτικός και το σύνολο της κοινωνίας μας με την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων από τη σημερινή κυβέρνηση τουτ ΠΑΣΟΚ, βιώνει μια πρωτοφανή και ανάλγητη επίθεση στα εργασιακά του δικαιώματα και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Παράταξής μας.

Πήρα την απόφαση αυτή, μετά την παρότρυνση πολλών φίλων, νέων ανθρώπων αλλά και έμπειρων στελεχών της παράταξής μας από όλη την Ελλάδα που αγωνιούν για το μέλλον της, και ύστερα από ώριμη σκέψη συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω.
Σήμερα καλούμαστε με ευθύνη και ενότητα να κάνουμε την υπέρβαση και να συγκροτήσουμε μια σύγχρονη, δυναμική, νικηφόρα και διαδραστική παράταξη, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με πρόσωπα μαχόμενα και δημιουργικά, που θα συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα και σε κάθε συνάδελφο.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητώ από όλους σας να καταθέσετε τις σκέψεις, τις απόψεις σας, τους προβληματισμούς σας, ώστε να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση ανασυγκρότησης της παράταξής μας και χάραξη μιας νέας δημιουργικής εποχής.

Με σύμμαχο τις ιδέες μας , την εμπειρία ,τη γνώση αλλά και τον ενθουσιασμό μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για την παράταξή και τον κλάδο μας.

Κοινοί μας στόχοι είναι :

· Μια παράταξη ενωμένη, σύγχρονη, δημοκρατική, διεκδικητική που θα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες συμμετοχής στο συνδικαλιστικό «γίγνεσθαι» , θα οικοδομεί την προοπτική του και στον οποίο τα μέλη μας θα έχουν τον πρώτο λόγο.

· Μια παράταξη με ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, παρεμβατική και διεκδικητική, που θα ορίζει τις εξελίξεις με βάση τις δικές μας ιδεολογικές και πολιτικές αρχές και θέσεις, που δε θα ετεροκαθορίζεται και δεν θα ετεροπροσδιορίζεται από τις συγκυριακές και νεφελώδεις θέσεις και απόψεις άλλων παρατάξεων και κινήσεων.

· Μια παράταξη που θα αξιοποιεί σε βάθος, με διαδικασίες συλλογικές, τον πλούτο των στελεχών μας.

Δακίτισσες, Δακίτες,

Γνωρίζετε όλοι σας την πορεία μου, πολιτική ,συνδικαλιστική αλλά και αυτοδιοικητική .

Γνωρίζετε ότι πάντα υπήρξα παρών σε όλους τους αγώνες της ΔΑΚΕ και του φιλελεύθερου χώρου και είμαι περήφανος που είμαι ένας από εσάς, ένας από τους έλληνες δασκάλους, που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για αξίες και ιδανικά, για μια πιο σύγχρονη και ποιοτική παιδεία.

Από τα εφηβικά μου χρόνια εντάχθηκα ενεργά στη μαθητικό συνδικαλισμό και στην Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ)

Ως φοιτητής συνέχισα να αγωνίζομαι με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την προώθηση των ιδεών και των αρχών τους εκλεγόμενος στα Δ.Σ. των σχολών που σπούδασα και στο Κεντρικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Ε.

Ως εκπαιδευτικός οργανώθηκα από το 1992 στον Τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Β’ Αθήνας, μέσω του οποίου συμμετείχα ανελλιπώς μέχρι σήμερα με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. και στην Ε.Ε. του Συλλόγου και ως αντιπρόσωπος στις Γ.Σ. του κλάδου.

Το διάστημα 2000 -2004 ήμουν μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ . Στην τετράχρονη πορεία μου στη ΔΟΕ είχα την τύχη και την τιμή να είμαι ένα από τα τέσσερα (4) μέλη της ΔΑΚΕ όταν είχε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και να είμαι Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα από το 1994 εκλέγομαι ανελλιπώς στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. συμμετέχοντας σε γραμματείες και τομείς του κόμματος και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του 2010, εκλέχτηκα αναπληρωτής Γραμματέας της ΕΚΟ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών – Πειραιώς.

Σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο προσφοράς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (2004-2009) αλλά και με την πρόσφατη παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ως ένας από τους δεκατρείς (13) υποψήφιους περιφερειάρχες με τη στήριξη της ΝΔ, με ενδιαφέρει να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις:

►Στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης της Παράταξής μας, σφυρηλατώντας ακόμα περισσότερο τη συλλογικότητα , καθιστώντας την ακόμα πιο ενωτική και δημιουργική

►Στον αγώνα για ένα αξιόπιστο, διεκδικητικό και αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στόχος μας η ΔΑΚΕ/ ΠΕ να βρεθεί σύντομα στην πρώτη θέση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο έλληνας εκπαιδευτικός να βιώσει καλύτερες μέρες , έχοντας την ιδεολογική υπεροχή και συσπειρώνοντας τις δυνάμεις μας .

Στην κοινή μας προσπάθεια, σας καλώ όλους να συμμετέχετε ενεργά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το καλό της ΔΑΚΕ ΠΕ, της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Σας καλώ με τα λόγια του Παλαμά:

«όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα,

για μια καινούρια γέννα»

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974-750407

E-mail: kokkinosxar@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου