Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 24



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    ΔΕΛΤΙΟ  24

ΘΕΜΑΤΑ:

1ο : Ο Απρίλης του 2013 μήνας Ειδικής Αγωγής Πανελλαδικό
      Συλλαλητήριο στις 19/4/2013

2 :  Πασχαλινό παζάρι   

3ο : Βραδιά Συναδέλφων

4ο :Καταγγελία σε μέλος Δ.Σ. για χορήγηση πρακτικών του 
      Συλλόγου  σε Σχολικό Σύμβουλο

5ο : Γενική Συνέλευση στις 5 Ιουνίου 2013

6ο : Υπενθύμιση Αιμοδοσίας
         


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Αυξωνίδης Άρης                                                               Κορωναίου Βέτα

Θέμα 1ο: Ο Απρίλης του 2013 μήνας Ειδικής Αγωγής Πανελλαδικό  
                Συλλαλητήριο στις 19/4/2013

Εδώ και μια δεκαετία  οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 – ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                    Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
·                    Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
·                    Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
·                    Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.
Η συγκεκριμένη διάταξη οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων της χώρας μας και στην άνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν  σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 11 χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.
          Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει το μήνα Απρίλιο ως «Μήνα Ειδικής Αγωγής» και διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο, για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Παρασκευή 19 του Απρίλη 2013 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Για το λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού.
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την επιπλέον διευκόλυνση και μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο κηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 τελευταίες του απογευματινού.
Πούλμαν για τη συμμετοχή μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο θα αναχωρήσει από το Βούρκο Χαλκίδας στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, εφόσον προηγουμένως δηλωθεί ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στο τηλέφωνο των γραφείων του Συλλόγου (22210-21548) ή στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αυξωνίδη Άρη (τηλ.: 6974125822) ή στον Ταμία του Συλλόγου Μπλέτσα Χρήστο (τηλ.: 6972006814).
         
Θέμα 2ο : Πασχαλινό παζάρι   

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων διοργανώνει, για πρώτη φορά Πασχαλινό Παζάρι.
Καλούνται οι σχολικές μονάδες ή οι συνάδελφοι ,που έχουν κατασκευάσει αντικείμενα προκειμένου να πλαισιώσουν τη συγκεκριμένη δράση να επικοινωνήσουν μέχρι Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2221021548 (Δευτέρα έως Πέμπτη 7.30μ.μ.-930μ.μ.) ή στο τηλέφωνο της Βέτας Κορωναίου 6974341868 προκειμένου τα αντικείμενα, να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν στον χώρο της έκθεσης.
Το Πασχαλινό παζάρι θα λειτουργήσει στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  στις 19- 20-21 και 22 Απριλίου 2013 .


Θέμα 3ο :Βραδιά Συναδέλφων
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας προσκαλεί τα μέλη του στις 25 Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη στο café bar «Καφωδείον» σε μια βραδιά για ποτό και κουβέντα.
Τιμή ποτού 5 ευρώ.


Θέμα 4ο :Καταγγελία σε μέλος Δ.Σ για χορήγηση πρακτικών σε Σχολικό Σύμβουλο


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκλεγμένου με την παράταξη «Τελευταίο Θρανίο», Ζερβουδάκη Χαράλαμπου να δώσει χωρίς να έχει την αρμοδιότητα  τα πρακτικά  της 28ης συνεδρίασης του Δ.Σ. στο συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας για να τον ενημερώσει σχετικά με την απάντηση του Συλλόγου μας σε προφορικό αίτημά του.
Ακόμα κι αν η πρόθεση του συναδέλφου ήταν να ενημερώσει το συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο για την απόφαση του Συλλόγου, σε τι εξυπηρετεί, αλήθεια, η χορήγηση των πρακτικών της συνεδρίασης, στην οποία φαίνονται οι θέσεις των παρατάξεων;
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας διέπεται από συγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας.
Η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών του  επί των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται είτε με σχετικό έγγραφο, είτε κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με μέλος του Δ.Σ. που έχει οριστεί γι’ αυτό.
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων κοινοποιούνται μόνο κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων συναδέλφων και πάντα εν γνώσει όλων των μελών του Δ.Σ.
Θέση του Κλάδου μας είναι ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ισότιμα μέλη του Συλλόγου μας, όμως τη δύσκολη χρονική συγκυρία κατά την οποία ο Κλάδος μας βάλλεται από τις αδιέξοδες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, τη στιγμή που μάχεται να αποτρέψει την αναβίωση του επιθεωρητισμού, τη στιγμή που η αξιολόγηση που στόχο έχει τη χειραγώγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι προ των πυλών, είναι τουλάχιστον άστοχη η σύνδεση του συνδικάτου με τη διοίκηση καθώς θα δημιουργήσει στους συναδέλφους μας υποψίες συνδιαλλαγής «κάτω από το τραπέζι».

Θέμα 5ο : Γενική Συνέλευση στις 5 Ιουνίου 2013

Προκειμένου οι Σχολικές Μονάδες του Συλλόγου μας να κάνουν τον προγραμματισμό των διδακτικών τους επισκέψεων σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την αναδείξει αντιπροσώπων στην 82η Γενική Συνέλευση του Κλάδου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013.

Θέμα 6ο : Υπενθύμιση Αιμοδοσίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την  Παρασκευή 19 Απριλίου 2013  στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας από τις 09:00 – 13:00.
Έχοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση αίματος, απευθύνουμε πρόσκληση-έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους στην Τράπεζα αίματος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Θεωρούμε ως αυτονόητο ότι είναι αδύνατο μια τράπεζα αίματος που καλύπτει τις ανάγκες 1000 και πλέον οικογενειών εκπαιδευτικών να συντηρείται από 30-40 αιμοδότες. Επειδή δε τα τελευταία χρόνια η προσφορά αίματος είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη ζήτηση, για να μη βρεθεί ο Σύλλογος στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη, καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε δίνοντας αίμα, είτε καλύπτοντας την απουσία των αιμοδοτών από τα σχολεία.
Παρακαλούμε επίσης όσοι θα προσέλθουν για να προσφέρουν αίμα να τηρήσουν τους κανόνες αιμοδοσίας (μη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλκοόλ, διατροφή).
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου