Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Καταγγελία σε μέλος Δ.Σ. για χορήγηση πρακτικών του Συλλόγου σε Σχολικό Σύμβουλο



Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκλεγμένου με την παράταξη «Τελευταίο Θρανίο», Ζερβουδάκη Χαράλαμπου να δώσει χωρίς να έχει την αρμοδιότητα  τα πρακτικά  της 28ης συνεδρίασης του Δ.Σ. στο συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας για να τον ενημερώσει σχετικά με την απάντηση του Συλλόγου μας σε προφορικό αίτημά του.

Ακόμα κι αν η πρόθεση του συναδέλφου ήταν να ενημερώσει το συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο για την απόφαση του Συλλόγου, σε τι εξυπηρετεί, αλήθεια, η χορήγηση των πρακτικών της συνεδρίασης, στην οποία φαίνονται οι θέσεις των παρατάξεων;
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας διέπεται από συγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας.
Η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών του  επί των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται είτε με σχετικό έγγραφο, είτε κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με μέλος του Δ.Σ. που έχει οριστεί γι’ αυτό.
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων κοινοποιούνται μόνο κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων συναδέλφων και πάντα εν γνώσει όλων των μελών του Δ.Σ.
Θέση του Κλάδου μας είναι ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ισότιμα μέλη του Συλλόγου μας, όμως τη δύσκολη χρονική συγκυρία κατά την οποία ο Κλάδος μας βάλλεται από τις αδιέξοδες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, τη στιγμή που μάχεται να αποτρέψει την αναβίωση του επιθεωρητισμού, τη στιγμή που η αξιολόγηση που στόχο έχει τη χειραγώγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι προ των πυλών, είναι τουλάχιστον άστοχη η σύνδεση του συνδικάτου με τη διοίκηση καθώς θα δημιουργήσει στους συναδέλφους μας υποψίες συνδιαλλαγής «κάτω από το τραπέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου