Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Χαλκιδέων πανελλαδικά στους πρωτοπόρους σε εντάξεις έργων και εξασφάλιση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Χαλκιδέων πανελλαδικά στους πρωτοπόρους σε εντάξεις έργων και εξασφάλιση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ


Η Δημοτική Αρχή, από το ξεκίνημα της θητείας της, έθεσε τους στρατηγικούς στόχους  που τη δεσμεύουν έναντι των συμπολιτών μας. Και ο απολογισμός πεπραγμένων, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε, αποδεικνύει τη συνέπεια και την αξιοπιστία της έναντι του τόπου και των ανθρώπων του.

Με έναν άκρως επιτυχή 3ετή κύκλο εντάξεων έργων και ευρωπαϊκών κονδυλίων που πέτυχε η Δημοτική Αρχή στη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ο Δήμος Χαλκιδέων καθίσταται από τους πρωτοπόρους σε όλη τη χώρα και ως προς τις εντάξεις έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και ως προς την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

 

Στην 3ετία έχουν δρομολογηθεί και είτε ολοκληρώθηκαν είτε εξελίσσονται  έργα ενταγμένα και χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 81.777.131,16 ευρώ.

 

Έργα που υλοποιούνται σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.

 

Έργα και δράσεις ουσίας που σχεδιάζονται και αναπτύσσονται ανά ενότητες ώστε να υπάρχει πληρέστερο και παραγωγικότερο αποτέλεσμα, έργα που δημοπρατούνται, συμβασιοποιούνται, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, εξασφαλίζοντας υποδομές, προστατεύοντας το περιβάλλον, δημιουργώντας προϋποθέσεις οικονομικών δράσεων και βελτιώνοντας τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Κάποια δε από αυτά, είναι έργα ιστορικής κλίμακας, όπως:

- η ανασύνταξη του αστικού τοπίου, με την εκτεταμένη διαμόρφωση νέων αλλά και την αισθητική και χρηστική αναβάθμιση υφιστάμενων δημόσιων κοινόχρηστων χώρων που αποδίδονται ως κοινόχρηστοι (το πρώτο οργανωμένο, εκτεταμένο και λειτουργικό δίκτυο πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο /  η βιοκλιματική  παρέμβαση στην «καρδιά» της πόλης, που συνδέει το εμπορικό κέντρο με το παραλιακό μέτωπό / η χωρική ενότητα του μετώπου της Βοιωτικής ακτής / οι βελτιώσεις της οδού Διάκου και της λεωφ. Καραμανλή)

- η αναζωογόνηση του πυρήνα του ιστορικού κέντρου, με την ανάδειξη και λειτουργική αξιοποίηση των νεώτερων μνημείων και διατηρητέων κτηρίων (Αλευρόμυλος πρώην ΑΣΑΧ / Οθωμανικό τέμενος /  εκπόνηση «Ειδικής Μελέτης Παλαιάς Πόλης» για την περιοχή του Κάστρου / παλαιό κτήριο 3ου Δημοτικού Σχολείου ) για την ανάταξη της πολιτισμικής και τουριστικής ταυτότητάς της Χαλκίδας

- η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών  ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων (ύδρευση ΔΕ Αυλίδας / αποχετευτικό Παραλίας, Φάρου και Βαθέως Αυλίδας καθώς και Δροσιάς /  αποχετευτικό Βασιλικού, Λευκαντίου, Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου / ολοκλήρωση αποχετευτικού Ν. Αρτάκης / αντικατάσταση σωλήνων παλαιού δικτύου ύδρευσης Ν. Αρτάκης / σύστημα τηλεελέγχου δημοτικού δικτύου ύδρευσης / επέκταση ΧΥΤΑ / εξοπλισμός ΧΥΤΑ / αποκατάσταση ΧΑΔΑ)

- η ενδυνάμωση του δημοτικού δικτύου αλληλεγγύης (ολοκλήρωση Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών / ολοκλήρωση Ανοικτής Δομής Στήριξης ΑμεΑ / πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας / Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας / Κέντρο Δια Βίου Μάθησης)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου