Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας της Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/αντίθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας, κ. Ελένης Αϊδίνη, εναντίον της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Η αγωνία όλων μας για το μέλλον της Δημόσιας εκπαίδευσης και το μέλλον των παιδιών μας είναι , αφού η εκπαίδευση για ακόμη μια χρονιά είναι στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, που επηρεάζουν τη σχολική ζωή και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Είναι κοινή η αγωνία όλων μας αφού τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Οφείλουμε στη νέα γενιά να αγωνιστούμε, να αντιταχθούμε στην βάρβαρη ισοπέδωση που επιχειρείται και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τα οράματα που μας ποδοπάτησαν.

 Η θέση μου στη Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, μου έδωσε τη δυνατότητα να....

γνωρίσω από κοντά τα προβλήματα, που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, να μοιραστώ μαζί τους την αγωνία για το μέλλον, για το αύριο των παιδιών μας. Στα τεράστια θέματα που ήδη υπήρχαν όπως είναι ο μικρός αριθμός διορισμών, οι ελάχιστες αποσπάσεις, η αύξηση του αριθμού των παιδιών σε κάθε τάξη, οι αναξιοκρατικές μετατάξεις, το κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων, οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, η μηδαμινή χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί το τεράστιο θέμα της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των εκπαιδευτικών .
 Η αξιολόγηση – χειραγώγηση που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο στους εκπαιδευτικούς θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς διαλύοντας το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μεταβάλλοντας το σχολείο της δημοκρατίας, σε αρένα ανάδειξης του πιο ικανού. Η προσπάθεια πραγματοποίησης της επιμόρφωσης των στελεχών με ματ και δακρυγόνα διαλύουν το κλίμα δημοκρατίας όλης της κοινωνίας και παραπέμπουν σε άλλες εποχές . Η βία δεν έχει πρόσημο …παράγει κοινωνία θυμάτων, απομονώνει τους πολίτες, καταστρέφει την κοινωνική αλληλεγγύη… Η αναλγησία αυτών που αντιμετωπίζουν τη ζωή όλων μας και το μέλλον των παιδιών μας με κριτήρια οικονομικού και λογιστικού χαρακτήρα είναι ώρα να ανατραπεί!
 Είναι πεποίθησή μου ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος από την οικονομική και ηθική κρίση που όλοι βιώνουμε! Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση! Θα στηρίξω όπως έκανα άλλωστε και όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων και θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που γνωρίζω ότι κάνουν θαύματα στα σχολεία τους. Το επίπεδο της παιδείας ενός τόπου είναι αυτό που δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για μια κοινωνία αξιών και οραμάτων.

Με Εκτίμηση,
Η πρόεδρος
Ν.Π.Δ.Δ.
ΕΛΕΝΗ ΑΙΔΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου