Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η ΠΕΦΟ ΕΚ.Π.Ε. για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦΟ ΕΚ.Π.Ε. Νίκος Λαγομιτζής προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου της εφημερίδας "Ο Πρωταθλητής" Σωκράτη Γκιόλια:
"Ως λειτουργοί της εκπαίδευσης αλλά κι ως ολυμπιακών αισθημάτων ενεργοί πολίτες θα θέλαμε να ενώσουμε κι εμείς τη φωνή μας μ'όλους αυτούς που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη δολοφονία του δυναμικού και μαχητικού δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Η δημοκρατία μας, έτσι όπως μας την κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, όπως εμείς τη διδάσκουμε στα σχολεία κι όπως υπηρετεί ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, δεν ανέχεται τέτοιες ακραίες και γι'αυτό καταδικαστέες συμπεριφορές.

Καλούμε, όπως και σε αντίστοιχες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά το παρελθόν, όλους τους ενεργούς πολίτες να αντισταθούν σ'αυτό το κλίμα σήψης καταδικάζοντας καταρχήν απερίφραστα αυτήν την πράξη μαφιόζικης βίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην εγκυμονούσα σύζυγό του δολοφονηθέντος, το τέκνο του και τους λοιπούς οικείους του.

(ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : Ως αντιπρόεδρος της ΠΕΦΟ ΕΚ.Π.Ε. και ως φιλελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης προσυπογράφω την παραπάνω τοποθέτηση και εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ενός μαχητή της κοινωνικής αδικίας! Ο θανατός σου, Σωκράτη, δε μας τρομοκράτησε! Μας πείσμωσε! Δυνάμωσε το φρόνημά μας και την πίστη μας στη δημοκρατία των ονείρων μας!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου