Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Η Παιδεία δεν είναι προς αγαθό για εμπορική εκμετάλλευση.


11/05/2012
H επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δεν είναι εμπορική συναλλαγή.
         

Είναι γνωστή η αντίθεση του Κλάδου στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από διάφορους φορείς, εκπαιδευτικούς ή μη, και που ευαγγελίζονται μοριοδοτήσεις για μονιμοποιήσεις και διορισμούς.

          Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε γίνει μάρτυρες, αλλά και πολέμιοι, των σεμιναρίων 400 ωρών που υπόσχονταν  μονιμοποιήσεις στην Παιδεία και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Φυσικά αποδείχτηκε ότι όλα αυτά που ευαγγελίζονταν οι οργανωτές τους ήταν κενά περιεχομένου.               
Σήμερα που η ανασφάλεια  για την παραμονή στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, αν και δεν υπάρχει κάποιος ψηφισμένος νόμος που να το δικαιολογεί, κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν στην ανησυχία των εκπαιδευτικών και να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.
Συγκεκριμένα, έφτασε στα e-mail των Δημοτικών Σχολείων της Εύβοιας με το οποίο «ενημερώνονται» οι συνάδελφοι για την ύπαρξη φορέα ο οποίος πραγματοποιεί, έναντι σημαντικής αμοιβής φυσικά, εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται εκ του σύνεγγυς κι εξ αποστάσεως και στο τέλος δίνουν βεβαίωση η οποία δίνει επιπλέον μόρια  στους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγησή τους.
Ως εκπαιδευτικοί και πολίτες καταγγέλλουμε τη πραγματοποίηση σεμιναρίων τέτοιου τύπου. Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται  επιμορφωτικά προγράμματα που δεν πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δωρεάν.
Δε γίνεται στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ως κλάδος, ως κοινωνία, ως χώρα, να πληρώνει εκατοντάδες ευρώ ένας πολίτης για να μοριοδοτηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την εργασία του.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να ερευνήσει και να καταγγείλει τα σεμινάρια «της μοριοδότησης» όπως ακριβώς έκανε και για τα σεμινάρια «των 400 ωρών».
Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας  να πάρει θέση και να καταγγείλει κάθε ανάλογη δράση.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να αγνοήσουν τα σχετικά  e-mail και να μην ενδώσουν στις «σειρήνες» που επενδύουν στην ανασφάλεια και στην αγωνία τους.
Η Παιδεία δεν είναι προς αγαθό για εμπορική εκμετάλλευση.

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου