Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αποζημίωση για τη συμμετοχή την 81η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.


   Mπλέτσας Κ. Χρήστος       Χαλκίδα, 28/05/2012
            Δάσκαλος
Ταμίας Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας Τηλ.:6972006814                            
    
 Προς : Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Θέμα : Αποζημίωση για τη συμμετοχή την 81η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε τον Ιούνιο πραγματοποιείται στην Αθήνα η 81η Γενική Συνέλευση του Κλάδου μας.
Έπειτα από τις παραιτήσεις των συναδέλφων Μπασινά Ελένης και Θεοδουλίδη Χρήστου θα είμαι εκπρόσωπος των συναδέλφων του Συλλόγου μας στη Γενική Συνέλευση του Κλάδου μας.
Με την παρούσα σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να λάβω καμία χρηματική αποζημίωση για τη συμμετοχή μου στην 81η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.
Πιστεύω ότι η λογική της χρηματικής αποζημίωσης των εκπροσώπων των Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση του Κλάδου δεν είναι ορθή, εξάλλου τούτο αποδεικνύεται και από τη μεγάλη μείωση του ποσού της αποζημίωσης σε σύγκριση με την προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Κλάδου (Ιούνιος 2011).
Κατά την άποψή μου, που δεν είναι μόνο δική μου, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι γίνονται κοινωνοί της, επειδή ασφαλώς δεν περισσεύουν σε κανέναν εκπαιδευτικό χρήματα έτσι ώστε να τα διαθέσει στη συμμετοχή του στο συνέδριο της Δ.Ο.Ε. ο τρόπος αποζημίωσης πρέπει να αλλάξει λογική και μορφή.
Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να παίρνουν ένα πάγιο ποσό αλλά να καταθέτουν συγκεκριμένα παραστατικά (π.χ. αποδείξεις, τιμολόγια κτλ) και με βάση αυτά να παίρνουν την αντίστοιχη αποζημίωση, ασφαλώς έχοντας ορίσει εκ των προτέρων ένα ανώτατο όριο για κάθε Σύλλογο.

Ως εκ τούτου, επιθυμώντας να παραμείνω συνακόλουθος με τα πιστεύω και τις αξίες μου, επιστρέφω το σύνολο της αποζημίωσης (420 €) στο Ταμείο του Συλλόγου μας.

Τα χρήματα ανήκουν στους συναδέλφους και σε αυτούς τα αποδίδω.

Σας καλώ στο επόμενο Δ.Σ. να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τη διάθεση του ποσού επ’ ωφελεία των συναδέλφων μας.

Ελπίζω κι εύχομαι η επιλογή μου και η πρότασή μου να υιοθετηθεί εφεξής από τη Δ.Ο.Ε. και όλους τους συμμετέχοντες στα συνέδριά της.

 

 Μετά τιμής 

 

Μπλέτσας Χρήστος        

 

1 σχόλιο: