Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά ποιους αφορά η «προστασία» του Υπουργείου Παιδείας από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κ. συνάδελφοι;



Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας την 28η Ιανουαρίου 2013 ακούστηκαν πολλές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις.
           Μια από αυτές ήταν και η θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο» και αιρετό μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ότι «το σύστημα έχει βρει τους μηχανισμούς και τους τρόπους να καλύψει και, ουσιαστικά, να αβαντάρει τα «δικά του παιδιά» και , πιο συγκεκριμένα, τους εκπαιδευτικούς είναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία και υπηρεσίες».
        Όταν πήρα το λόγο , ζήτησα από τους εκπροσώπους του Τελευταίου Θρανίου να μας διευκρινίσουν τα εξής:
1)    Σε ποια γραφεία ακριβώς αναφέρονται; Στα πολιτικά, στα γραφεία της Διοίκησης (Υπουργείο, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κτλ) ή και στα δύο;
2)    Η προστασία αυτή έχει αναδρομική ισχύ; Με λίγα λόγια, η ευεργετική – προστατευτική νομοθεσία αφορά αυτούς που υπηρετούν σήμερα στα προαναφερθέντα γραφεία ή και αυτούς που υπηρέτησαν σε αυτές τις θέσεις κατά το παρελθόν, μερικοί μάλιστα λαμβάνοντας και υψηλότατη (νόμιμη πάντως) αμοιβή γι’ αυτό;
Επειδή η απάντηση που δόθηκε δεν ήταν ξεκάθαρη, θα ήθελα να γνωρίζω κι εγώ , ως ενεργό μέλος του Συλλόγου , ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά αυτή η καταγγελία.
       Οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από ξεκάθαρα λόγια, όχι από γρίφους και υπονοούμενα που δε βοηθούν κανέναν.
       Αν θέλουν, ας ρωτήσουν πρώτα τα μέλη τους (δεν είναι και λίγα άλλωστε) που έχουν υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις . Αυτοί ίσως ξέρουν καλύτερα γιατί τους αφορά άμεσα.
        Για να ξέρουμε κι εμείς… ποιος καταγγέλλει ποιον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου