Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ημερίδα για τις νέες πειθαρχικές διατάξεις


Ημερίδα για τις νέες πειθαρχικές διατάξεις

Η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικού παραπτώματος». Είναι προφανές πως με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για  απολύσεις και στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Ν.4093/2012, η παραπομπή υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή σε ποινική δίκη για παράβαση καθήκοντος, συνεπάγεται αυτοδίκαιη αργία. Οι συνέπειες του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τρομακτικές, καθώς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο
Με σκοπό την ενημέρωση των μελών του για τις νέες πειθαρχικές διατάξεις το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας  διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι νέες πειθαρχικές διατάξεις – επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 19.00  στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Μαρία Τσίπρα Δικηγόρος- Εργατολόγος.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου