Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : «ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΚΟΥΝΑΓΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 27/05/2013
«ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΚΟΥΝΑΓΕ  ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ»

Οι αριστερές «Παρεμβάσεις - Κινήσεις – Συσπειρώσεις»
συνεχίζουν ανερμάτιστα να με συκοφαντούν
για δήθεν συμμετοχή μου στη Προεδρία Κ.Ε.Κ. – ΕΛΤΑ ενώ αυτό δεν ισχύει!!

Εκτεθειμένοι και «ανίκανοι» να ζητήσουν μια στοιχειώδη συγνώμη επιμένουν στην αδιέξοδη τακτική της πολιτικής «ανθρωποφαγίας»


Σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά αλήθεια και υπευθυνότητα απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα «κοινά», θα περίμενε αυτό το μήνυμα να είχε αποδέκτες και να το ενστερνιστούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Δυστυχώς αυτό σε αρκετές των περιπτώσεων δεν ισχύει.
Υποχρεώνομαι να γράψω αυτές τις σκέψεις διότι εκτιμώ ότι το μήνυμα αυτό δεν έχει «ληφθεί» από τις αριστερές «Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις» που συνεχίζουν να επενδύουν στο ψέμα, στη λασπολογία, στην υποκρισία, στον λαϊκισμό και στην πολιτική της «ανθρωποφαγίας».
Πριν τέσσερις (4) μήνες επιχείρησαν να με κατηγορήσουν για συμμετοχή σε
«κυβερνητική θέση» (Προέδρου στο ΚΕΚ – ΕΛΤΑ) που ανακοινώθηκε μεν αλλά δεν την ΑΝΕΛΑΒΑ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ μένοντας πιστός στη θέση ευθύνης που με κατέταξε ο υπερήφανος κλάδος μας και συνεχίζοντας τον αγώνα για διεκδικητικό και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Παρά το γεγονός ότι δήλωσα δημόσια την απόφαση μου σε εκδηλώσεις της ΔΟΕ, τα στελέχη των αριστερών «Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων» συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να «αγνοούν» προκλητικά την υπεύθυνη στάση μου και να συνεχίζουν να διακινούν – γραπτά και προφορικά – καταγγελίες περί συμμετοχής μου στην Προεδρία των Κ.Ε.Κ. - ΕΛΤΑ !!!
Είναι λυπηρό την ώρα που απαιτείται ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεων του κλάδου κατά των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών οι «ψευτοπροοδευτικοί» συνάδελφοί μας συνεχίζουν τα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» δείχνοντας την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και μην έχοντας αίσθηση της συνδικαλιστικής αποστολής τους.
Βέβαια από παράταξη που διαθέτει στελέχη που ως αιρετοί εκπρόσωποί στα υπηρεσιακά συμβούλια που συμμετείχαν έκριναν συναδέλφους στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με «σφαγιαστικά» 3άρια και 5άρια (βλέπε Γ΄ Αθήνας, Σάμο) δεν περίμενα σοβαρότερη στάση. Δεν περίμενα υπεύθυνη στάση από ανθρώπους που επιλέγουν την «περιχαράκωση» και την επιλεκτική ανάληψη ευθύνης. Στο Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν «μπαίνουμε» σε ενωτικό – λειτουργικό Προεδρείο αλλά κατακρίνουμε και καταδικάζουμε τα πάντα, ενώ στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους αναλαμβάνουμε θέση στο Προεδρείο.
Λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ γιατί το όχι είναι «εύηχο» αλλά όχι πάντα υπεύθυνο αφού δεν συνοδεύεται από ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.
Λυπάμαι για το επίπεδο συνδικαλιστικής πρακτικής που ακολουθούν αλλά υπερασπιζόμενος την αλήθεια θα παίρνουν τις απαντήσεις που τους ταιριάζει, θυμίζοντάς τους ότι «λαγός τη φτέρη κούναγε – κακό της κεφαλής του».

Υ.Γ. 1 Η περιβόητη κυβερνητική θέση των Κ.Ε.Κ. – ΕΛΤΑ που δεν αποδέχτηκα ποτέ και για την οποία με «κατήγγειλαν» οι αριστερές «Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις» προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση στους εργαζόμενους των Ελληνικών Ταχυδρομείων!!!
Υ.Γ. 2 Οι «κάλπικες» καταγγελίες τους και η «βιομηχανία λάσπης» που διαθέτουν επιστρέφει στους ίδιους.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου