Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Εθελοντισμός… στάση ανευθυνότητας και εμπαιγμού...

Εθελοντισμός… στάση ανευθυνότητας και εμπαιγμού..

Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί  σε έναν αγώνα απορύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, με εκπαιδευτικούς , που εργάζονται σε διαφορετικές ταχύτητες Οι κορυφαίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας…..

«Σκέφτομαι ότι, αν βρεθώ σε αδιέξοδο, το μόνο που μου απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια, που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις». ….

Θα μείνουν στην ιστορία για την γελοιότητα , την ελαφρότητα και τον τυχοδιωκτισμό τους, αφού κανένας σεβασμός δεν υπάρχει απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς , που καταδικάστηκαν στην ανεργία εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει τον εμπαιγμό της ζωής των χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλά και την ανευθυνότητα απέναντι στη μόρφωση των παιδιών.

Η απάντηση είναι μία  και είναι η επένδυση στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς και χρήματα στα σχολεία.

Με δηλώσεις εντυπωσιασμού και μπαλώματα δεν μπορεί να λυθούν τα σοβαρά θέματα της Παιδείας.

 Αξιολογείστε κ. Υπουργέ το δικό σας σχεδιασμό …αν υπάρχει και μετά ασχοληθείτε και με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που κάνατε σημαία προκειμένου να απαξιώσετε το έργο των εκπαιδευτικών και να κατηγοριοποιήσετε σχολεία και εκπαιδευτικούς με στόχο τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου.

Φοβισμένοι εκπαιδευτικοί επιδιδόμενοι σε αλληλουπονόμευση είναι χρήσιμοι μόνον σε μια κοινωνία ανελεύθερων ατόμων, πρόθυμων να υποταχθούν σε κάθε είδους εξουσία και σε κάθε αυθεντία! Είναι αυτή η κοινωνία που επιθυμούμε;

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου