Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

2.600 τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε. από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη

2.600 τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε.
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου, δυστυχώς τα κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 2.600. Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, από τη Γενική Εκπαίδευση απουσιάζουν 973 εκπαιδευτικοί και από την Ειδική Αγωγή 1.615.
Δεν χρειάζονται λόγια…
Η νέα πολιτική ηγεσία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών με τη διασφάλιση νέων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Ταυτόχρονα, η νέα πολιτική ηγεσία, πιστεύω θα κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μια προσωρινή λύση. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με βάση το 60/40.
Η ομηρία χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει.
Παράλληλα, καθίσταται αναγκαία η επανεξέταση θεμάτων που έχουν σχέση με τις πρόχειρες και αποσπασματικές ρυθμίσεις Λοβέρδου, όπως η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της περιόδου 2010-2012, ο διπλασιασμός της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων Ι, Θ κλπ.
Είναι μια ευκαιρία για τη νέα πολιτική ηγεσία να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη Δημόσια Εκπαίδευση και να συμβάλλει στην αναβάθμισή της.

Πάντα στη διάθεσή σας


 Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου