Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016 -2017

1.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει  η συνδρομή για το Σύλλογο μας, για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017, για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι 32 ευρώ (22 ευρώ, που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΟΕ -20 ευρώ για ΔΟΕ και 2 ευρώ ταμείο στήριξης διωκόμενων συναδέλφων) και 10 ευρώ για τη λειτουργία του συλλόγου μας. Το ποσό αυτό θα κρατηθεί σε δόσεις των 5 ευρώ και μια των 2ευρω, από την ενιαία αρχή πληρωμών, αφού θα ήταν αδύνατη η συλλογή των χρημάτων εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μελών μας.

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Το ύψος της συνδρομής  που αφορά τους αναπληρωτές συναδέλφους ορίζεται στα 25€:  12€ (για Δ.Ο.Ε.) + 3€  (για την ΑΔΕΔΥ) και 10 ευρώ για το σύλλογό μας. Και για τους εκπαιδευτικούς κρατικού προϋπολογισμού η παρακράτηση θα γίνει από την ενιαία αρχή πληρωμών.
3.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ  ΠΔΕ
Για τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ η συνδρομή διαμορφώνεται στα 25 ευρώ  από τα οποία  τα 15 αποδίδονται στη Δ.Ο.Ε. (12€ για Δ.Ο.Ε. + 3€ για την ΑΔΕΔΥ) και τα 10 στο σύλλογο .
Για τους συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης παρακράτησης της συνδρομής τους από τη μισθοδοσία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους στην ταμία του Συλλόγου ή στην πρόεδρο κάθε Τετάρτη από 5.00μ.μ. έως 9.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου ( Έλλοπος 20 στο 6ο Δημοτικό σχολείο)
Προτείνουμε να γίνουν 5 δόσεις των 5 ευρώ ,προκειμένου να διευκολύνουμε τους συναδέλφους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του Συλλόγου Βέτα Κορωναίου στο 6974341868
4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Οι εκπαιδευτικοί που Υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας με απόσπαση , που έχουν δηλαδή οργανική θέση σε άλλη Δ/νση Π.Ε.  και μισθοδοτούνται από αυτήν θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους επίσης στο σύλλογο, αφού δεν μπορεί να γίνει αυτόματη παρακράτηση. Το ποσό της συνδρομής ορίζεται στα 32 ευρώ. (22 ευρώ, που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΟΕ -20 ευρώ για ΔΟΕ και 2 ευρώ ταμείο στήριξης διωκόμενων συναδέλφων) και 10 ευρώ για τη λειτουργία του συλλόγου μας .
5.Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου
Για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (Α.Μ.Ω.) Η συνδρομή ορίζεται στα 10€ (4€ για Δ.Ο.Ε. και 3€ για ΑΔΕΔΥ και 3 για το σύλλογό μας).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συνδρομή στο σύλλογο είναι πολιτική πράξη με ιδιαίτερη σημασία , σε μια εποχή που τα κεκτημένα χρόνων έγιναν ζητούμενα και οι αγώνες είναι μπροστά μας.
Είναι πολιτική πράξη γιατί είναι  κίνηση, σκέψη και πράξη που επιχειρεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων των εκπαιδευτικών και πολιτών.
 Τι σημαίνει όμως να ζεις τη ζωή σου σήμερα ως πολιτικό ον; Να καταλαβαίνεις πρώτα από όλα πως είσαι μέλος μιας κοινωνίας, και ότι έχεις ανάγκη τους άλλους, όπως σε έχουν ανάγκη και αυτοί.
Η ίδια η συμμετοχή στη δημιουργία οικονομικών και πολιτιστικών αγαθών, είναι μέρος του ευ ζην, της ευδαιμονίας ολοκληρωμένων πολιτών.
Καταγγέλλοντας παραταξιακή ανακοινώση του ΠΑΜΕ, που προτείνει αλλαγή στη συνδρομή του συλλόγου αποδίδοντας ευθύνες στο ΔΣ του συλλόγου, απαντάμε με ένα και μόνο τρόπο.
Ο λαϊκισμός αγαπητοί συνάδελφοι είναι συντηρητική ιδεολογία και η εκμετάλλευση της δύσκολης κατάστασης που ζούμε όλοι μας καθημερινά, με κούφια λόγια και επαναστατικές κορώνες, ανήκουν σε άλλες εποχές. Δεν χρειαζόμαστε άλλες επιδείξεις ανώδυνης επαναστατικότητας, χρειαζόμαστε σκέψεις , λύσεις , προσωπικό παράδειγμα.
Η συνδρομή του συλλόγου είναι απόφαση της 85ης Γενικής συνέλευσης του κλάδου και δεν αφορά απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας.
Επισημαίνουμε επιπλέον, ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας, μέλη του συλλόγου  είναι όσοι συνάδελφοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και αυτοί θα έχουν το δικαίωμα ψήφου τον Ιούνιο στις εκλογές των αντιπροσώπων.
Συνάδελφοι η εποχή δεν έχει ανάγκη από κακόβουλη κριτική χρειαζόμαστε κοινά σημεία  … συμμετοχή, συλλογικότητα….. ηθική και αξίες, για τους αγώνες που είναι μπροστά μας.

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας


Βέτα Κορωναίου                                                                Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου