Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η σαλαμοποίηση της Παιδείας συνεχίζεται κι εμείς πάλι εθελοτυφλούμε!

Στην αρχή της χρονιάς κάποιο πανηγύριζαν για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να χρεώνεται ο εκπαιδευτικός ως διδακτικό ωράριο την ώρα σίτισης για να επιβλέπει τα παιδιά να τρώνε και, μάλιστα, να μην ζεσταίνει καν αυτός τα φαγητά αλλά τα παιδιά ή το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.
Από τότε έλεγα ότι είναι εγκληματική αυτή η λογική και πρέπει να αντιδράσουμε γιατί στο τέλος θα μας πετάξουν έξω από τη σίτιση χωρίς λόγο ενώ ήταν, είναι και θα είναι εξ αντικειμένου δική μας η ευθύνη λειτουργίας της! Τι θα πει «επιτήρηση»; Είναι ευθύνη μας, είναι δουλειά μας, είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε τα παιδιά να σιτίζονται με ασφάλεια! Ούτε «επιβλέπουμε», ούτε «δίνουμε οδηγίες στα παιδιά».  
Έρχεται σήμερα το υπουργείο και τι λέει; ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!  Μάλιστα υποστηρίζει ότι έτσι κι αλλιώς ήταν στις προθέσεις του  να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώρας σίτισης στο Ολοήμερο!
Το τυράκι το είδαμε, τη φάκα δεν την είδαμε; Τώρα;
Τώρα… από του χρόνου, αν υπολογίσουμε ότι σε κάθε σχολείο θα χαθούν τουλάχιστον πέντε (5) διδακτικές ώρες, μόνο στα 26 Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας θα χαθούν 26 Χ 5 = 130 διδακτικές ώρες! Με μια… απόφαση χάνονται μόνο στη Χαλκίδα σχεδόν έξι (6) θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς! Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι πανελλαδικά θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που  σημαίνει  : λιγότερες αποσπάσεις, λιγότερες μεταθέσεις, λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, μεγαλύτερη ανεργία στους νέους επιστήμονες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου