Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Εύβοιας, διοργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» στις 28 & 29-01-2019 ημέρα Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 16.30-19.30 στο χώρο του 4ου Δημ. Σχ. Χαλκίδας.

Το εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» είναι ένα πρωτότυπο ολιστικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος για μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Έχει σχεδιαστεί για μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικού & μαθητές Γυμνασίου, για τη Διεύθυνση του Σχολείου και το σύνολο των εκπαιδευτικών, με την υιοθέτηση της πολιτικής για ένα «Σχολείο χωρίς καπνό» και για τους γονείς, τους οποίους προσπαθεί να εμπλέξει στο πρόγραμμα με την οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων (ανάλογες με αυτές που δουλεύουν τα παιδιά), που οι γονείς καλούνται να κάνουν στο σπίτι. Όπως συμβαίνει και σε κάθε ουσιαστική προληπτική παρέμβαση σε μαθητές, στόχος είναι η διαμόρφωση θετικής στάσης των παιδιών για τη διατήρηση της υγείας τους και όχι απλά η ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του καπνίσματος. Το υλικό στηρίζεται στο μοντέλο κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση συμπεριφορών που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία, αξιοποιώντας τη βιωματική μάθηση.
Αιτήσεις συμμετοχής εγγράφως και αποστολή στο Γραφείο μας με fax (22210.73410 & 22210.77012) ή με email (drastiriotites@dipe. eyv. sch.gr) το αργότερο μέχρι  την  Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ





Δρ. Κωνσταντίνος  Ζημιανίτης


Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Υπόψη  Υπεύθυνης  Σχολικών  Δραστηριοτήτων



Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε βιωματικό σεμινάριο



Ο/Η εκπαιδευτικός………………………………………(Ειδικότητα……..) του Δημοτικού Σχολείου ……………………………………. ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στο διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!», που θα πραγματοποιηθεί  στις 28-01-2019 ημέρα Δευτέρα & ώρα 16.30-19.30 και στις 29-01-2019 ημέρα Τρίτη & ώρα 16.30-19.30 στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας (Νεοφύτου 29).



Τηλέφωνο: (σχολείου): ………………………… (προσωπικό) …………….…

Email: (σχολείου)……………………………….. (προσωπικό) ……………….

Ημερομηνία……………………..



Ο/Η  εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου