Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Βιωματικό σεμινάριο ενδυνάμωσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης (Μάρτιος 2019)


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χαλκίδας, διοργανώνουν  Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα: «Ταξιδεύοντας με τις ιστορίες».

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μια προσπάθεια βιωματικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Α/θμιας, με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικο- συναισθηματικών δεξιοτήτων και την προσωπική τους ενδυνάμωση επάνω στον επαγγελματικό τους ρόλο. Βασικό εργαλείο σε αυτήν τη διαδικασία εκπαίδευσης και εμψύχωσης είναι η χρήση και η ανάλυση τής ιστορίας, σε συνδυασμό με δομημένες ασκήσεις και τεχνικές ενεργητικής μάθησης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στο πλαίσιο τής σχολικής κοινότητας, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και προβληματισμούς με άλλους συναδέλφους, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν συναισθήματα και να αναδείξουν ψυχικά και συναισθηματικά αποθέματα που διαθέτουν, βελτιώνοντας την παιδαγωγική τους στάση.
Το σεμινάριο θα λειτουργήσει με τη μορφή μιας ομάδας εκπαιδευτικών (12-20 άτομα) που έχουν εμπειρία στο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) δίωρες συναντήσεις (Τρίτη 05-03, Τρίτη 12-03, Τρίτη 19-03 και Τρίτη 26-03) και ώρα 17.00-19.00), στο 7ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας (Αποστόλη 46), επάνω στις εξής θεματικές:
1η συνάντηση: (05-03-2019) Γνωρίζουμε και χτίζουμε την ομάδα, αναπτύσσουμε δεξιότητες συνεργασίας
2η συνάντηση: (12-03-2019) Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στη σχολική κοινότητα
3η συνάντηση: (19-03-2019) Ενισχύουμε την αυτοεκτίμησή μας και καλλιεργούμε ευεργετικές συμπεριφορές για την αυτοεκτίμηση των μαθητών
4η συνάντηση: (26-03-2019) Αναβαθμίζουμε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, αναζητώντας τα ψυχικά μας αποθέματα
Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα έχει κλειστή μορφή και τα μέλη της θα είναι σταθερά. Συνεπώς, κρίνεται σημαντική η δέσμευση των συμμετεχόντων ως προς την παρουσία και τη συνέπειά τους στις συναντήσεις του σεμιναρίου.
Αιτήσεις συμμετοχής εγγράφως και αποστολή στο Γραφείο μας με fax (22210.73410 & 22210.77012) ή με email (drastiriotites@dipe.eyv.sch.gr), μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.


Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ




Δρ. Κωνσταντίνος  Ζημιανίτης










Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Υπόψη  Υπεύθυνης  Σχολικών  Δραστηριοτήτων



Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε βιωματικό σεμινάριο



Ο/Η εκπαιδευτικός………………………………………(Ειδικότητα……..) του Σχολείου ……………………………………. της τάξης…….. ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στο Βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο, με θέμα: «Ταξιδεύοντας με τις ιστορίες», που θα πραγματοποιηθεί στο  7ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας (Αποστόλη 46).



Τηλέφωνο: (σχολείου): ………………………… (προσωπικό) …………….…

Email: (σχολείου)……………………………….. (προσωπικό) ……………….

Ημερομηνία……………………..



Ο/Η  εκπαιδευτικός

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου