Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Eξομοίωση ωραρίου ΤΩΡΑ! του Νίκου Λαγομιτζή


20/09/2010

Eξομοίωση ωραρίου ΤΩΡΑ !

Διαχρονικό αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η εξομοίωση του ωραρίου εργασίας τους μ’αυτό των συναδέλφων της δευτεροβάθμιας.

Από τη μεγάλη απεργία του 2006, η απαίτηση αυτή αναβαθμίστηκε, έγινε αίτημα αιχμής.

Σήμερα, εν έτει 2010, η διεκδίκηση αυτή αποκτά πλέον νέα δυναμική. Ο περιφερειακός σχεδιασμός που εγκαινίασε το Υπ. Παιδείας, με τη διάθεση πλεοναζόντων καθηγητών στα δημοτικά σχολεία για τη διδασκαλία μαθημάτων ειδικοτήτων, επαναφέρει το αίτημα.

Είναι αδιανόητο συνάδελφοι εργαζόμενοι που προσφέρουν τo ίδιo έργο, στον ίδιο χώρο, στα ίδια παιδιά να έχουν άλλα εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Είναι αδιανόητο να δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές και στεγανά, απάδοντα του λειτουργήματος και πλήττοντας το ακαδημαϊκό περιβάλλον, που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει ομαλά μια σχολική μονάδα.

Είναι αδιανόητο γιατί είναι και παράνομο, καθότι αντίκειται στη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου έναντι του κράτους αλλά και στην αρχή της ισότητας.

Το Υπ. Παιδείας λοιπόν έχει μια ευκαιρία να αποκαταστήσει εν μέρει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που έχει κλονιστεί από τη σωρεία αρνητικών ενεργειών δικών του και της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, παίρνοντας την απόφαση να εξομοιώσει το ωράριο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στο επίπεδο αυτών της δευτεροβάθμιας ΤΩΡΑ!

Η ΔΟΕ επίσης έχει μια ευκαιρία να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να διεκδικήσει με σθένος και επιπλέον επιχειρήματα την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος των μελών της.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Νίκος Λαγομιτζής

Δάσκαλος στο 1ο ΔΣ Αγ. Στεφάνου Αττικής

Υπ. Αιρετός ΚΥΣΠΕ

με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΠΕ

http ://dake-lagomitzis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου