Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση σε έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας αναφορικά με τη Σύνθεση Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων

Λούκας Παναγιώτης                          Χαλκίδα   08-11- 2011
Μπλέτσας Χρήστος
Εκλεγμένα Μέλη της                          Προς : Διευθυντή Α΄/θμιας
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.                                               Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας              
στο Σύλλογο Δασκάλων και                                              
Νηπιαγωγών Χαλκίδας              
Κοιν.:  Σύλλογος Δασκάλων 
  και Νηπιαγωγών
  Χαλκίδας 
 

Θέμα : Απάντηση σε  έγγραφό σας αναφορικά με τη Σύνθεση  
            Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης  
            Δήμου Χαλκιδέων
 

Με το αρ. πρωτ.: 7036/31-10-2011 έγγραφό σας μας ενημερώνετε ότι για να λάβουμε απάντηση στο έγγραφό που σας αποστείλαμε στις 24-10-2011με θέμα «Σύνθεση  Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Χαλκιδέων» πρέπει να σας απευθύνουμε τα ίδια ερωτήματα είτε μέσω του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, είτε μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης της οποίας είμαστε μέλη (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας).
Το γεγονός αυτό μας γεννά εύλογες απορίες αλλά και την ανάγκη ναι διατυπώσουμε τις ενστάσεις μας :
1)    Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί θα πρέπει ένας πολίτης να είναι μέλος Συλλόγου ή παράταξης για να δικαιούται να λάβει μια  συγκεκριμένη έγγραφη απάντηση σε ερωτήματα που έχει απευθύνει εγγράφως σε μια Δημόσια Υπηρεσία.
2)    Η ιδιότητα του εκπαιδευτικού νομίζουμε ότι είναι υπεραρκετή για να δικαιούμαστε μία άμεση, έγγραφη απάντηση, έστω κι αν δεν ανήκουμε σε κανένα συλλογικό όργανο.
3)    Τα ερωτήματα που σας θέσατε είναι ερωτήματα που απασχολούν όλα τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. (άλλωστε η ενέργειά μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης)  αλλά κι όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
4)    Το σχετικό έγγραφο έχει ήδη κατατεθεί τόσο στην Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων όσο και στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και θα συζητηθεί στο προσεχές Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επανέλθουμε με σχετικό έγγραφο κι αποφάσεις συλλόγων  ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα μη ουσιαστικά και μη θεσμικά, κατά την άποψή μας, κωλύματα που προβάλετε. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι το ζήτημα της σύνθεσης της Σχολικής Επιτροπής είναι πρόβλημα  που αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από παρατάξεις  και υπηρεσιακές θέσεις.
          Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Υπηρεσίας μας  στα ερωτήματα που θέσαμε  με το προηγούμενο έγγραφό μας.

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 Λούκας Παναγιώτης                                      Μπλέτσας Χρήστος
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου