Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Δικαίωση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για την επιμονή της για μη αποχώρηση του Δ.Σ. από τη συνάντηση



 

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο

 Δικαίωση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για την επιμονή της για
μη αποχώρηση του Δ.Σ. από τη συνάντηση

Δόθηκε λύση στο θέμα της αυθαίρετης και παράνομης μετακίνησης συναδέλφων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής
παρά τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

          Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα 10/09/2012 συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου μετά από πρόσκληση του τελευταίου.
          Με την έναρξη της συνάντησης το Δ.Σ. της ΔΟΕ έθεσε στον κ. Αρβανιτόπουλο το απαράδεκτο ζήτημα της μετακίνησης εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας όπου είχαν τοποθετηθεί και την αυθαίρετη παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντου που επιδίωκε να ακυρώσει τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Αττικής!
Η πλειοψηφία του Δ.Σ (ΠΑΣΚ, Παρεμβάσεις και ΕΣΑΚ), επενδύοντας στο λαϊκισμό, ζητούσαν επιτακτικά άμεση λύση και απειλούσαν με αποχώρηση!!! Η παράταξή μας επέμεινε ότι το Δ.Σ. της ΔΟΕ πρέπει να παραμείνει και να μην αποχωρήσει για να συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφού ενημερωθεί ο Υπουργός να δώσει λύση στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών όπως αυτά εκφράστηκαν με την απόφαση του ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας. Όπερ και εγένετο. . .
Στη συνέχεια, κατά τη συνάντηση τέθηκε στην πολιτική ηγεσία το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
          Ο Υπουργός Παιδείας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και το μέγεθος των προβλημάτων κάτω από τα οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε ότι:
*        Δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων και εφεδρείας εκπαιδευτικών.
*        Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών εκταμιεύτηκαν προς τους Δήμους, για τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών 21 εκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα δοθούν μόλις η χώρα λάβει τη χρηματοδότηση από τους δανειστές.
*        Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει ρύθμιση που θα αφορά την κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση και τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/06/2010.
*        Το ωράριο είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα για την κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Δεν αφορά στην παρούσα σχολική χρονιά. Χρειάζεται συνολική θεώρηση και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις. Εάν υπάρξει ανάγκη αλλαγών του ωραρίου για κάποιες βαθμίδες θα συζητηθεί χωρίς αιφνιδιασμούς.
*        Η αξιολόγηση θα αφορά όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και δεν θα είναι τιμωρητικού χαρακτήρα.
*        Οι πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής θα είναι έτοιμοι μέχρι την Παρασκευή και στο τέλος της άλλης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία.
*        Για το επίδομα θέσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεσμεύθηκε ότι θα αναζητήσει λύση με το Υπουργείο Οικονομικών.
*        Οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (για τα σχολεία Ε.Α.Ε.Π.) θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου